RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Directorul executiv al ANPM: “ApaVital funcţionează la Paşcani fără aviz de mediu”

Operatorul ieşean de apă-canal  operează în Paşcani fără a avea aviz de mediu. Declaraţia a fost făcută de Victor Bogdan Davideanu, directorul executiv  al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului Iaşi. Acesta a explicat că operatorul a făcut o cerere pentru eliberarea acestui aviz, însă până acum nu a fost eliberat.

Motivul este lipsa unei dovezi cu privire la epurarea apelor canalizate de ApaVital. Directorul Davideanu a explicat că operatorul trebuia să aibă în administrare staţia de epurare sau să prezinte un document prin care să demonstreze acordul celui care epurează apele.

Întrebat despre situaţia de la Paşcani, Davideanu a spus că este de competenţa Gărzii de Mediu de a verifica dacă cei care funcţionează au avize de mediu. Acesta a mai opinat că nu crede că Prest Sev Apa îşi va duce la capăt ameninţarea conform căreia de la 1 iunie va restricţiona deversarea în staţia de epurare a apelor uzate canalizate de ApaVital.

  

Directorul ANPM  a mai adăugat că situaţia de la Paşcani este de competenţa Consiliului Local pentru a fi rezolvată, deoarece tot ce se întâmplă este cauzat de deciziile acestei instituţii.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primăria Pașcani aduce din nou în discuție construirea unui padoc! Un proiect tehnic stă abandonat din 2013

Răzvan Grecu

Reparațiile scărilor mari ar urma să fie făcute anul viitor

Răzvan Grecu

565 de câini au fost adunați, în 2022, de pe străzile municipiului Pașcani

Redacția
Încarcă...