RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Din pacient a ajuns agresor. A fost nevoie de polițiști pentru a-l scoate din Spital!

Acordă primul ajutor atunci când sunt chemați la diferite cazuri, sunt pregătiți să salveze vieți omenești, dar cu toate acestea nu sunt lipsiți de agresiuni fie verbale sau fizice chiar din parte celor pe care îi îngrijesc.

 

 Luni, 28 ianuarie, în jurul orei 19.30 o pășcăneancă a sesizat patrula de poliție locală că un bărbat este căzut jos în zăpadă. Acesta a fost identificat ca fiind Ionuț Ovidiu Nemțanu de 32 de ani din Pașcani care a primit îngrijirile medicale de la echipajul Smurd sosit la fața locului și a fost transportat la Spitalul Municipal. După ce a fost îngrijit a provocat scandal, amenințând personalul medical aflat de gardă.

  

 

Ionuț Ovidiu Nemțanu a fost imobilizat de polițiștii locali și predat polițiștilor municipiului în vederea luării măsurilor legale, în baza plângerilor depuse de personalul medical.

 

De multe ori, cadrele de la Spitalul Municipal Pașcani sunt jignite, înjurate sau chiar lovite de persoanele cărora le acordă îngrijiri medicale sau de rudele acestora.

Românii care îşi varsă nervii pe medici, pe asistenţi medicali, pe şoferi de pe autosanitară, pe ambulanţieri sau pe oricare alt angajat din sistemul sanitar riscă închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau sunt pasibili de amendă, potrivit Legii nr. 95/2006.

Pe de altă parte, lovirea sau alte acte de violenţă se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, vătămarea corporală se sancţionează cu puşcărie de la 6 luni la 6 ani, iar vătămarea corporală gravă a cadrelor medicaleîi va arunca pe agresori după gratii de la 3 la 12 ani.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Un buldoexcavator a luat foc din cauza unui scurtcircuit electric

Redacția

Blue Monday 2021. Astăzi, 18 ianuarie, este cea mai deprimantă zi a anului

Redacția

Fiecare secundă și fiecare leu contează. Copiii cer o “șansă pentru mama”

Redacția
Încarcă...