RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

DIICOT Iaşi: Trei persoane reţinute; acestea încercau să scoată din ţară 10 kg de canabis

Trei persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT din Iaşi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi tentativă la scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept.

”La data de 02.02.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor N.I., L.G. şi T.C. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi tentativă la scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit sursei citate, în cauză s-a reţinut faptul că, la data de 1 februarie, după ce a primit de la inculpaţii T.C. şi L.G. o cantitate de aproximativ 10 kg de canabis, ambalată în 47 de pungi vidate cu greutatea de 200 de grame fiecare, inculpatul N.I. a disimulat în rezervorul autoturismului personal şi a transportat, cu intenţia de a scoate fără drept drogurile din ţară, prin punctul de frontieră Sculeni din judeţul Iaşi.

La data de 1 februarie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au procedat la efectuarea unei acţiuni de prindere în flagrant a inculpatului N.I., în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pe sensul de ieşire din România către Republica Moldova. Cu această ocazie, în rezervorul autoturismului au fost descoperite 47 de pungi vidate conţinând cantitatea de 9,5 kilograme de canabis.

  

De asemenea, s-a procedat la prinderea în flagrant, pe raza municipiului Iaşi, a inculpaţilor T.C. şi L.G., care se deplasau către Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa.

Cu ocazia percheziţiei efectuate asupra autoturismului acestora a fost descoperit un aparat de vidat, precum şi un cântar de precizie, care, în urma analizelor de laborator, s-a pus în evidenţă că prezintă urme de Tetrahidrocannabinol (THC), compus psihotrop biosintetizat de planta Canabis.

În cursul zilei de duminică, cei trei inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi a jandarmilor ieşeni.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

sursa www.radioiasi.ro

Related posts

Se anunta schimbari si la ISJ Iasi

Oana Cordoneanu

Au început triajele epidemiologice de la spitalele din Iaşi

Redacția

Târgul de ceramică Cucuteni se deschide vineri în Copou: meşteri din trei ţări

Redacția
Încarcă...