RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Deputatul Marilen Pirtea (PNL): România merită ridicarea vizelor SUA şi includerea în spaţiul Schengen

Marilen Pirtea arată, luni, într-un comunicat de presă, că „România este complet angajată în efortul internaţional”, astfel că este avantajată pentru obţinerea deciziilor de liberalizare a regimului vizelor pentru SUA, dar şi pentru aderarea la spaţiul Schengen.

„Aceste zile de război nedorit aduc o clarificare politică importantă pe scena internaţională, prin modul în care ţările şi guvernele reacţionează faţă de agresiunea nedreaptă a armatei ruse în Ucraina. Alianţele NATO şi UE sunt în primul rând parteneriate politice internaţionale, construite pentru a afirma o politică internaţională comună, prin care statele membre îşi apără libertatea şi democraţia. Faptul că România este complet angajată în efortul internaţional declanşat de UE, în cooperare cu NATO, pentru apărarea valorilor lumii libere, în contextul unui conflict armat criminal dus de armata Rusiei împotriva naţiunii ucrainene, avantajează România pentru obţinerea deciziilor de liberalizare a regimului vizelor pentru SUA, dar şi pentru aderarea la spaţiul Schengen”, subliniază deputatul liberal Marilen Pirtea.

Parlamentarul arată că problema vizelor este strict legată de legislaţia SUA. „Problema vizelor pentru români este legată de legislaţia strictă a Statelor Unite, ce cuprinde parametri exacţi pentru accesul în programul Visa Waiver, cât şi de unele probleme structurale, România acţionând pentru a demonstra progresele aşteptate,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Franța va livra Ucrainei Crotale, un sistem de rachete de apărare aeriană cu rază scurtă / „Rusia va trebui să răspundă”

Redacția

Press report: ​Pe urmele traficanților românului care s-a îmbogățit din afaceri cu fostul dictator al Gambiei. Simion, despre violul de la Școala de Vară: Nu erau membri AUR, nu au plătit cotizația

Redacția

Purtătorul de cuvânt al PNL, despre acuzaţiile de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu: ”L-am ascultat foarte bine, din capul locului am înţeles că nu e voba de niciun plagiat/ Premierul, când va considera oportun să facă remaniere, va anunţa public”

Redacția
Încarcă...