NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Declarație Politică: Stabilitatea țării trebuie să fie prioritatea noastră absolută

Întâmplările ultimelor zile și săptămâni au declanșat schimbări semnificative la nivelul instituțiilor statului. Nu ne este, din păcate, pe deplin clar de ce s-a destrămat USL, alianța politică în care milioane de români și-au pus speranțele, din moment ce PNL a folosit pretexte puerile pentru a se dezice de acest parteneriat.

Vreau să subliniez că nu doar alegătorilor le-au fost înșelate așteptările, ci și multor oameni politici, printre care mă număr. Ca în orice angajament luat față de altcineva, ca partid, și mai ales, față de alegători, ne-am dorit extraordinar de mult ca alința USL să continue și să ducă mai departe proiectele pe care le-a început și schimbările pozitive pe care le-a declanșat în societate.

Din păcate, așteptările noastre față de un partener care a dat dovadă de seriozitate în multe cazuri din trecut, au fost complet năruite.

  

Oare cum pot unii să te îmbrățișeze și să fie în același spirit de idei cu tine, ca apoi să se întoarcă brusc din drumul comun și, mai grav, să înceapă să te denigreze atât de înflăcărat?

 Decența nu este o calitate a multora

 PSD a încercat, iar discursul repetat al domnului Victor Ponta stă mărturie, să mențină alianța USL, susținând neîncetat rolul și necesitatea acesteia pentru dezvoltarea țării. Mai mult decât atât, susținerea publică deschisă față de candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă a lui Crin Antonescu a fost reiterată frecvent de către partidul nostru.

Se pare însă că PNL nu a înțeles acest mesaj, iar sprijinul PSD nu mai poate fi acordat cuiva atât de neserios.

Este regretabil teatrul făcut de PNL în ultimele săptămâni, iar pretextele găsite de aceștia pentru a rupe USL sunt jenante și nefondate. Chiar numeroși membri importanți ai PNL, precum domnul Călin Popescu Tăriceanu, au refuzat să continue perpetuarea unor idei bizare, ieșind din partid.

Nu mulți pot să aibă tăria de a acționa conform cu binele țării, iar PNL dă dovadă că se pretează la aspecte redundante și dăunătoare stabilității politice a țării.

Dragi colegi, dezamăgirea gesturilor foștilor noștri parteneri de guvernare trebuie lăsată în urmă, stabilitatea țării trebuie să fie prioritatea noastră absolută, precum și dezvoltarea economică și socială a României.

Angajamentul luat față de români este unul major, iar noi vrem să îl continuăm prin asumarea responsabilității actului guvernării, nu prin punerea unor orgolii personale mai presus de interesul național.

Este necesar să preîntâmpinăm o criză morală a societății, căci riscurile sunt mari când oamenii de încredere se sucesc de pe o zi pe alta și devin partizani ai unor idei pe care altă dată le condamnau.

Trebuie să lăsăm deoparte evenimentele tulburătoare din ultima perioadă și să ne facem datoria către cetățeni, de a guverna în mod ferm și serios, în acord cu angajamentele luate, pe care noi, cel puțin, am decis să ni le asumăm până la capăt.

 Sorin – Constantin Lazar, senator PSD ales pe Colegiul Târgu Frumos – Podu Iloaiei  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Florin Constantinescu: România, blocată din cauza lipsei bugetului

Redacția

Comunicat de presă: Obiectivele locale şi sprijinirea firmelor care îşi suspendă activitatea – subiectele interpelărilor senatorului Florin Constantinescu

Redacția

PSD te ajută să vezi mai bine realizările consilierilor și șefilor Primăriei!?

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site