RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

De la 1 decembrie, angajatii din sanatate si asistenta sociala vor primi cate 70 lei lunar

Incepand cu prima zi a anului 2015 atat angajatii din sistemul sanitar, cat si cei care lucreaza in asistenta sociala vor beneficia de o noua crestere salariala. In aceste zile se lucreaza la modificarea legislatiei, infiintarea claselor de salarizare.

 

Reprezentantii angajatilor din sistemul sanitar si asistenta sociala au reusit sa obtina o majorare salariala incepand cu data de 1 decembrie 2014. Asta nu este singura crestere salariala. In urma negocierilor dintre conducerea Federatiei Sanitas si reprezentantii de la Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii urmeaza ca de la 1 ianuarie 2015 sa se modifice grila de salarizare atat la angajatii din sistemul sanitar, cat si la cei care lucreaza la asistenta sociala.

  

In urma celor trei zile de negocieri pe care le-am avut la inceputul acestei saptamani la Bucuresti, am reusit sa obtinem anumite drepturi pentru salariati. La Ministerul Sanatatii se lucreaza la o modificare legislativa pentru eliminarea sporului de vechime si infiintarea claselor de salarizare. De la 1 ianuarie 2015, salariul de baza fara sporuri va fi de 1.050 de lei la care se adauga si se inmultesc toate celelalte sporuri. Pana acum totul se socotea la salariul minim pe economie de 650 lei, in loc de salariul de baza. De asemenea, am negociat cu ministrul Muncii ca angajatii de la asistenta sociala sa aiba o salarizare aproape identica cu cea a colegilor din unitatile neclinice. Sa aiba aceleasi drepturi ca angajatii din sanatate. In urma negocierilor cu ministrul Finantelor, am reusit sa obtinem o majorare salariala de la 1 decembrie pentru toti angajatii din sistemul sanitar si din asistenta sociala de 70 de lei lunar. Ministrul de Finante ne-a spus ca are la dispozitie o suma de 250 milioane lei pe care o transfera la sanatate. In final, Consiliul National al Federatiei Sanitas a decis ca sa se dea o suma fixa pentru fiecare salariat si nu in procente. Dupa ce se calculeaza salariul final lunar al fiecarui angajat se mai adauga 70 de lei de la 1 decembrie 2014. Acesti bani nu se impoziteaza“, a declarat Viorel Tanase, presedintele Sanitas Iasi.

Pe 25 sau 26 septembrie, reprezentantii sindicalistilor se intalnesc din nou cu ministrii celor trei ministere pentru a lua o decizie finala. “Indiferent de ce se va discuta saptamana viitoare majorarea salariala cu 70 de lei nu se modifica si se va aplica in fiecare luna. Daca apar modificari in privinta celorlalte drepturi pe care le-am negociat si vi le-am prezentat, incepand cu data de 28 septembrie reluam miscarile de protest care au fost suspendate pe 26 iunie“, a spus Viorel Tanase.

sursa bzi.ro

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Vicepreședintele Comisiei Europene transmite că cine doreşte să circule prin Europa şi nu are certificat digital, “mai bine să nu pornească la drum”

Redacția

Ameninţări cu închisoarea pentru părinţii care nu-şi vaccinează copiii

Redacția

Părinţii ar putea primi mai multe zile libere pentru îngrijirea copiilor bolnavi

Redacția
Încarcă...