RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce sunt grăsuți labradorii? De vină ar fi chiar genele!

O mutație genetică îi face pe unii labradori să fie în mod constant înfometați, în timp ce ard mai puține calorii, spun oamenii de știință.

Acest efect „de dublă lovitură” înseamnă că proprietarii de câini trebuie să acorde o atenție deosebită pentru a-și menține animalele de companie slabe.

Mutația a fost găsită la unul din patru câini din rasa labrador retriever și la două treimi dintre cei cu părul plat. „Asta ne arată puterea genelor noastre de a schimba modul în care ne simțim față de mâncare”, spune cercetătorul principal.

Dr. Eleanor Raffan de la Universitatea din Cambridge a declarat că, la fel ca și oamenii, câinii au gene care influențează atât interesul pentru mâncare, cât și rata metabolică.

  

„Dacă primim o mână de cărți genetice care ne face să ne simțim flămânzi sau să vrem mereu să mâncăm, este nevoie de un efort mai mare pentru a rămâne slabi”, a declarat ea pentru BBC News.

Mutația a fost găsită la unul din patru labradori

Studiul se bazează pe cercetări anterioare privind o mutație a unei gene cunoscute sub numele de POMC.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Președintele Kazahstanului, discurs critic la adresa Rusiei, de față cu Putin, referitor la strategia Uniunii Economice Eurasiatice / Kassym-Jomart Tokayev: Principiile tratatului din 2015 au fost încălcate

Redacția

Masacrul din Praga. Studenții au sărit de la etaj și s-au ascuns printre statui pentru a scăpa

Redacția

Charles Michel promite sprijin pentru aderarea României la schengen

Redacția
Încarcă...