RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum se adaptează rușii la mașinile din China, după ce giganții auto occidentali s-au retras / Ce probleme sunt

Pe măsură ce exodul producătorilor occidentali de mașini restrânge opţiunile pentru ruşi, producătorii de automobile din China umplu golul rămas pe piaţă, forţându-i pe ruşi să îşi depăşească reticenţa de a adopta mărcile chinezești şi de a plăti preţuri mai mari, conform Reuters.

Industria auto din Rusia resimte sancțiunileFoto: Ilya Naymushin / Sputnik / Profimedia

Mărcile chinezești precum Haval, Chery şi Geely reprezintă acum aproape 40% din vânzările de maşini noi ale Rusiei, arată datele agenţiei de analiză Autostat şi ale companiei de consultanţă PPK, în creştere de la mai puţin de 10% în ianuarie-februarie 2022, profitând de oportunitatea lăsată de ieşirea unor firme precum Renault, Nissan şi Mercedes.

  

Dar există probleme. Reuters a vorbit cu mai mulţi cumpărători ruși de maşini, persoane fizice şi dealeri, care au perceput calitatea unor maşini chinezești ca fiind mai scăzută decât a producătorilor occidentali. Experţii din industrie spun că producătorii chinezi trebuie să-şi îmbunătăţească reputaţia, chiar dacă cota lor de piaţă creşte.

„Diferența este enormă”

Stepan, în vârstă de 28 de ani, care merge din ce în ce mai mult cu maşini chinezeşti atunci când foloseşte serviciile de carsharing, se numără printre cei care trebuie convinși.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Secretar de stat, colonel în rezervă, propus pentru şefia Gărzii Naţionale de Mediu

Redacția

Ce spun liderii PSD despre alianța cu PNL

Redacția

Campionul olimpic Usain Bolt s-a trezit cu o gaură de 12,7 milioane de dolari în cont

Redacția
Încarcă...