RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Cum încurajează guvernul businessul românesc: Doar directorul CFR l-a însoţit pe Ponta în China. Ce spune Doina Cepalis: Dacă aş fi fost invitată, aş fi mers

Singurul reprezentant al unei companii româneşti care l-a însoţit pe premierul Victor Ponta în vizita oficială în China este Alexandru Macarie Moldovan, directorul CFR SA, scrie Ziarul Financiar.

 Într-o vreme în care a susţine nevoia expansiunii exporturilor româneşti pe noi pieţe, în afara UE, este un discurs oficial la modă, niciun reprezentat al unei companii româneşti private nu l-a însoţit pe premier în ultima sa vizită la Beijing. Asta deşi premierul a avut acolo întâlniri cu oameni de afaceri chinezi şi cu puternice companii chineze.

„Dacă aş fi fost invitată, aş fi mers. Nu putem exporta în China dacă nu avem conexiuni serioase“, spune Doina Cepalis, om de afaceri din Paşcani care controlează grupul Te-Rox Prod, grup care se află pe locul 30 în topul celor mai mari 50 de exportatori cu capital privat românesc.

  

Te-Rox tocmai a intrat pe piaţa chineză semnând, în aprilie, un contract de 3 milioane de euro cu lanţul de magazine Lerado din China pentru vânzarea de scaune auto pentru copii, bunsinessul-vedetă al companiei.

Advertisements
Advertisements

sursa jurnalvirtual.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

“Plăcinte poale-n brâu”, produs atestat tradițional al unei firme din Moțca

Redacția

Șeful ANAF anunță că fiscul e cu ochii pe influenceri: Monitorizăm și vânzările online

Redacția

Ce s-a ales de celebrele perdele de Paşcani, textilele de cult ale românilor, în comunism: „Erau atât de valoroase, că ajungeau să fie lăsate moştenire“

Redacția
Încarcă...