NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Creşterea numărului de judecători ai Curţii Supreme a SUA, o cerință a democraților americani, riscă să submineze legitimitatea instituției, susțin experții

Creşterea numărului de judecători ai Curţii Supreme a SUA, după cum cere aripa stângă a Partidului Democrat, riscă să submineze legitimitatea acestei puternice instituţii, potrivit unui raport al experţilor publicat joi de Casa Albă, informează AFP.

Grupul de jurişti, căruia preşedintele democrat Joe Biden i-a solicitat să analizeze diferite opţiuni de reformare a Curţii Supreme, subliniază că a reduce durata mandatului celor 9 judecători este o idee asupra căreia este mai uşor să se ajungă la un acord.

Aceste concluzii sunt incluse într-un raport preliminar, în aşteptarea raportului definitiv în decurs de o lună, şi „sunt doar o evaluare, nu o recomandare”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei americane, Jen Psaki.

Însă ele ar urma să reducă presiunea asupra lui Joe Biden, pe care aripa de stânga a Partidului Democrat îl presează să crească numărul de judecători ai Curţii Supreme, pentru a dilua influenţa magistraţilor conservatori din cadrul ei.

  

Curtea Supremă tranşează în SUA asupra a numeroase probleme ale societăţii, precum accesul la avort sau drepturile minorităţilor sexuale. Membrii ei, numiţi pe viaţă, sunt aleşi de preşedinte şi confirmaţi de Senat.

Republicanul Donald Trump a reuşit să numească 3 magistraţi,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Evaluare Națională 2020. Un elev din Constanța nu a susținut examenul deoarece avea temperatură

Redacția

VIDEO Ann Li a câștigat primul titlu din carieră – Americanca s-a impus la WTA Tenerife

Redacția

Rădoi încasa până la 200.000 de euro din subînchirierea chioșcurilor de la metrou. Stenograme: Piedone cerea jumate de stație la Izvor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site