NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Crește numărul oamenilor înțepati de albine. Sfatul medicilor!

Un bătrân din Bursuc Deal a ajuns ieri la Sptalul Municipal de Urgențe Pașcani după ce a fost înțepat de o albină. Pacientul a fost supus unui tratament specific șocurilor anafilactice, iar momentan starea lui este stabilă.

 

 Înțepăturile de albine și viespi sunt fie dureroase, fie potențial mortale, în funcție de reacția pe care victima o are la veninul insectei. Cei mai mulți dintre noi prezintă simptome ale unei reacții normale la înțepături, iar acestea pot fi tratate cu ușurință acasă. Reacțiile severe necesită însă intervenție medicală de urgență.

 „Un pacient de 79 de ani din Bursuc Deal care s-a prezentat în șoc anafilactic după o înțepătură de albină. Era instabil hemodinamic, punea probleme de urgență vitală, i s-a acordat primul ajutor în Compartimentul de Primiri Urgențe. Starea lui este stabilă acum, însă tragem semnale de alarmă. Am mai avut câteva cazuri în săptămânile din urmă. Pun probleme deosebite mai ales la pacienții cu alergii multiple. Cei care se știu că au alergii alimentare sau alergii la insecte trebuie să aibă foarte mare la aceste înțepături de insecte pentru că pot sa producă modificări extrem de grave. În situația în care un pacient este înțepat de o albină sau de o viespe și începe să prezinte manifestări, gen sete de aer, pete cutanate, greutate la deglutiție trebuie să se prezinte de foarte mare urgență în compartimentul de primiri urgențe. Este o urgența majoră în medicină șocul anafilactic la înțepătura de insecte”, ne-a declarat dr. Diana Acsinte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ministerul Sănătăţii: Pacientul din Bacău suspect de coronavirus are de fapt gripă

Redacția

Pășcănean angajat al stației CF Suceava confirmat cu coronavirus!

Marius Parteni

Atacul de panică: persoana e copleşită de gândul că ar putea muri!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site