NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierul Olariu a redepus proiectul privind centrul de recoltare a sângelui! De data aceasta spune că primarul şi-a manifestat susţinerea

Dat fiind contextul crizei de sânge la nivelul întregii ţări, la Paşcani se mai face încă o încercare de înfiinţare a unui centru de recoltare. Sorin Olariu de la PMP a revenit cu o formă îmbunătăţită  a proiectului prin care se doreşte ca păşcănenii să poată dona sânge fără să se deplaseze la Iaşi.

 

Consilierul local îi mulţumeşte primarului pentru interesul manifestat de această dată în legătură cu proiectul iniţiat. Toate astea în condiţiile în care Olariu a mai avut două încercări de a-i convinge pe cei din opoziţie că Paşcaniul are nevoie de un centru de recoltare al sângelui.

„Am redepus proiectul ce vizează înfiinţarea Centrului de Recoltare la Paşcani. Desigur este sub altă formă, faţă de cea iniţială, şi pe această cale vreau să îi mulţumesc domnului primar că a înţeles oportunitatea proiectului. Am discutat cu el înainte şi şi-a exprimat dorinţa de a mă ajuta în acest demers”, a declarat iniţiatorul proiectului.

Acum iniţiatorul proiectului aşteaptă ca acesta să fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local. El spune că a refăcut proiectul iniţial ţinând cont şi de amendamentele venite din partea colegilor consilieri de la putere şi din opoziţie.

„Aşteptăm să fie pus pe ordinea de zi. Ideea este că lumea vrea centru de recoltare la Paşcani. Am ţinut cont de toate amendamentele colegilor mei în refacerea proiectului pentru a îmbunătăţi proiectul. Aţi văzut că există o criză de sânge în toată ţara. Noi suntem într-o zonă strategică, destul de departe de centrul de recoltare de la Iaşi. De ce să nu aducem acest centru mai aproape de donatorii din Paşcani?”, a mai spus Sorin Olariu.

Conform proiectului de hotărâre iniţiat de consilierul de la PMP, centrul de recoltare de la Paşcani va fi compus dintr-o cameră unde se efectuează testările obligatorii predonării, un cabinet  de consultații medicale, o sală de colectă şi un vestiar pentru personal.

 

 

 

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Lucrări de asfaltare pe DN 28A, la ieșirea din Pașcani spre Gâștești

Redacția

ApaVital a sistat furnizarea apei în Pașcani din cauza unei avarii

Răzvan Grecu

Dinastiile care taie şi spânzură în ApaVital. Gradul de rudenie, criteriu de angajare la cea mai mare companie publică din judeţ. Nevestele, primele angajate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site