RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Comunicat de presă: Manifestarea cultural- religioasă ”Miracolul Nașterii Domnului” organizată de Colegiul „Sadoveanu” la Protopopiatul Pașcani

Ne mai despart doar două săptămâni până la Naşterea Mântuitorului lumii, a Fiului lui Dumnezeu, din Sfânta Fecioara Maria. El este Cel Care a apreciat dintotdeauna starea de puritate şi curăţire sufletească în care se află copiii, stare pe care o recomandă celor adulţi pentru a putea ajunge la mântuire.

Cu această ocazie, Catedra de religie Ortodoxă a Colegiului Național  “M. Sadoveanu”-Pașcani, organizează miercuri, 18 decembrie 2013, orele  15.30, manifestărea cultural- religioasă ”Miracolul Nașterii Domnului”, în sediul Protopopiatului Pașcani și va consta în Conferința religioasă” Întruparea Fiului lui Dumnezeu – rodul celei mai mari iubiri”, susţinută de pr. prof. dr. Bogdan Racu, inspector în cadrul Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor.

 Tot cu acestă ocazie va avea loc și lansarea primului număr al Revistei “Calea spre Lumină”, de specialitate Ortodoxă a Colegiului Național “M. Sadoveanu”- Pașcani, Ediție specială de Crăciun.

  

În multe inimi tinere stă nespus cuvântul către şi despre Dumnezeu, Creatorul, Mântuitorul şi Purtătorul nostru de grijă. De asemenea, în multe minţi strălucesc imagini de icoană, necolorată încă. Această revistă doreşte să evidențieze câteva gânduri şi imagini din sufletele copiilor, legate de credinţa lor. Ea va conţine în paginile sale diferite articole realizate în colaborare cu preoţi, profesori dar  înspecial cu elevii colegiului nostru.Tot ce se publică şi se va publica în aceste pagini va fi expresia dorinţei elevilor Colegiului Național „ M. Sadoveanu” – Pașcani de a-L preamări pe Dumnezeu.

Sperăm că revista noastră va avea un impact pozitiv şi cuvintele tinerilor creştini nu vor nimeri pe un teren arid precum seminţele din Evanghelie şi  vor contribui,  în măsura posibilităţilor, la promovarea preceptelor creştine.

Activitatea va continua cu prezentarea șezătorii literar-religioasă: “Asta-i datina străbună”- Ediția I, și va fi susținută de un grup de elevi ai colegiului, având drept scop promovarea tradiţiilor populare străbune şi trezirea în sufletele elevilor a interesului şi a dragostei pentru folclorul naţional.

 În cadrul acestei manifestări va fi realizată o expoziţie de costume populare şi obiecte tradiţionale  precum și o expoziţie de icoane și felicitări  realizate de elevii colegiului nostru.  Evenimentul se va desfășura în colaborare cu Protoieria Pașcani și Casa de Cultură“M. Sadoveanu”-Pașcan. Intrarea este liberă!

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Asociația A.T.E.A.M. reprezintă municipiul și țara într-un proiect Erasmus+ ce se desfășoară în Germania

Redacția

Elevi din Pașcani și Târgu Frumos, pe podium la Concursul de dans modern și tradițional „Împreună pentru viitor”

Oana Cordoneanu

Doar jumătate din proiectele pentru prevenirea violenţei în şcoli, finanţate de minister au primit bani  în judetul Iași. Pe zona Pascani, un singur proiect finanțat

Redacția
Încarcă...