RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Comuna Grădinari din Olt, printre câștigătorii primei ediții a premiului UE „Capitalele incluziunii și diversității”. Localitatea a fost premiată pentru integrarea comunității de romi

Comisia Europeană a anunțat joi câștigătorii primei ediții a premiului „Capitalele europene ale incluziunii și diversității”, iar localitatea Grădinari din județul Olt este printre aceștia, potrivit unui comunicat de presă.

Câștigătorul aurului la cea de a treia categorie, respectiv categoria privind incluziunea romilor, este Andaluzia, Spania, pentru planul său cuprinzător de integrare a comunității rome. Argintul a fost obținut de orașul Göteborg din Suedia, iar bronzul de localitatea Grădinari din România.

Grădinari are o ppulație de circa 2.000 de locuitori, dintre care aproximativ 45% sunt romi, primarul fiind din rândul acestei minorități. Cei mai mulți locuitori sunt angajați în agricultura de subzistență. Acum zece ani, comuna a lansat un proces de identificare a nevoilor comunităților de romi. Aceste nevoi au fost transpuse în acțiuni concrete și incluse în Planul local de acțiune pentru romi și în Strategia de dezvoltare locală, un document administrativ strategic aliniat la Strategia Europa 2020. Comuna a început apoi să atragă fonduri publice și europene, să creeze echipe de proiect care au scries și depus proiecte vizând combaterea discriminării și incluziunea socială a romilor.

Scopul inițiativei UE este de a pune în lumină metropolele, orașele și regiunile din UE care reprezintă un exemplu în ceea ce privește politicile favorabile incluziunii.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Scandal în Coaliţie. Rafila dă vina pe Cîţu pentru eşecul campaniei de vaccinare: A compromis-o prin declaraţii

Redacția

Caniculă în Capitală și opt județe, miercuri/ Temperaturile ajung până la 42 de grade

Redacția

PNL pune batista pe ţambal în cazul Pîrvulescu. Curiosul caz al liderului PNL Teleorman

Redacția
Încarcă...