NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Comisia Europeană propune suspendarea totală a Acordului de facilitare a eliberării vizelor cu Rusia

Sursa Foto: www.schengenvisainfo.com – ilustrație generică

Comisia Europeană (CE) a propus, marți, suspendarea totală a Acordului de facilitare a eliberării vizelor încheiat între UE și Rusia, a anunțat CE printr-un comunicat.

„O țară precum Rusia, care duce un război de agresiune, nu ar trebui să se califice pentru facilitarea eliberării vizelor atât timp cât continuă să își desfășoare politica externă distructivă și agresiunea militară împotriva Ucrainei, demonstrând un dispreț total față de ordinea internațională bazată pe norme”, se arată în comunicatul CE.

De asemenea, Executivul european prezintă marți o propunere privind nerecunoașterea pașapoartelor rusești eliberate în zonele ocupate din Ucraina.

Advertisements
  

Aceste propuneri vin în urma acordului politic la care au ajuns miniștrii afacerilor externe în cadrul reuniunii informale din 31 august cu privire la o cale comună și coordonată de urmat în ceea ce privește eliberarea vizelor pentru cetățenii ruși, mai precizează Comisia Europeană.

Citește și…

Advertisements

Doneaz

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Florin Cîţu: PNL nu-i va acorda un cec în alb primarului Nicușor Dan și nu-i va asigura acestuia permanent majoritatea în Consiliul General al Capitalei

Redacția

Mișcarea 5 Stele: De la ascensiunea italienilor antisistem la haos

Redacția

Zeci de izolaţi la domiciliu în Valea Lupului. Numărul a crescut substanţial

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site