NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

CM 2022. Gest de protest al jucătorilor germani împotriva organizatorilor din Qatar, la fotografia oficială

Fotbaliştii naționalei Germaniei şi-au acoperit ostentativ gura la fotografia de grup dinaintea primului lor meci la Cupa Mondială 2022, împotriva Japoniei, un aparent protest faţă de ameninţările cu sancţiuni sportive din partea FIFA pentru a împiedica purtarea banderolei „One Love” în Qatar.

Cele şapte federaţii europene, printre care cea germană, care plănuiseră să poarte banderola colorată „One Love” împotriva discriminării, au renunţat la acest gest în faţa ameninţării cu „sancţiuni sportive” din partea FIFA, notează AFP, potrivit Agerpres.

Ameninţările au fost criticate pe scară largă în Germania, unde numeroase voci s-au ridicat pentru a le cere jucătorilor naţionalei să o sfideze.

Executivul de la Berlin consideră „foarte regretabilă” interzicerea de către FIFA a banderolelor „OneLove” împotriva discriminărilor la adresa comunităţii LGBTQ+, la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

Advertisements
  

De la desemnarea, la finele lui 2010, pentru organizarea acestui eveniment planetar, Qatarul a fost ţinta constantă a numeroase critici privind acuzaţii de corupţie, condiţiile de muncă inumane pentru migranţi, respectarea drepturilor femeilor şi comunităţii LGBTQ+, precum şi impactul asupra mediului.

Citește și: Țara câștigătoare de la CM2022 va primi berea de 75 de milioane de euro rămasă în depozite după ce Qatar a interzis alcoolul

Advertisements

Editor : B.P.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Planul ascuns al Rusiei din spatele bombardamentelor masive din Harkov – evaluarea britanică

Redacția

Orban, ironii la adresa lui Cîțu: M-a frapat foarte tare că l-am văzut Superman, cred că aici e nevoie de o anumită profesie care să rezolve această problemă

Redacția

Digisport: Momentul în care Georgina Rodriguez a încetat să se mai vadă cu Cristiano Ronaldo

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site