RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

China continuă ancheta antidumping privind coniacul importat din Uniunea Europeană

Ministerul Comerţului din China a anunţat marţi că intenţionează să selecteze Martell & Co, Societe Jas Hennessy & Co şi E. Remy Martin & Co ca firme eşantion pentru ancheta antidumping privind coniacul importat din Uniunea Europeană (UE), transmite Reuters, transmite Agerpres.

Companiile nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta informaţia.

În ianuarie, Ministerul Comerţului din China a anunţat demararea unei anchete antidumping privind coniacul importat din Uniunea Europeană (UE), pe fondul intensificării tensiunilor dintre Beijing şi Bruxelles.

Investigaţia vine în urma unei plângeri depuse de Asociaţia chineză de băuturi alcoolice în numele industriei interne de coniac. Ancheta se va concentra pe coniacul din UE care este importat în China în recipiente mai mici de 200 de litri, a precizat Ministerul Comerţului, fără a da publicităţii numele companiilor.

  

Decizia vine la câteva luni după ce UE a lansat o anchetă privind subvenţiile acordate de China pentru vehiculele electrice, în încercarea de a stopa importurile ieftine care au inundat piaţa auto europeană. De asemenea, în decembrie blocul comunitar a lansat o anchetă antidumping privind importurile de biodiesel din China.

„China indică Europei cum ar putea arăta represaliile dacă sunt impuse taxe vamale la vehiculele electrice chinezeşti”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Europarlamentarul USR, Vlad Botoș: ”Lucian Bode nu mai poate negocia cu maximă seriozitate în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne aderarea României la Schengen”

Redacția

Ce i-a transmis Iohannis lui Ciolacu după ce cabinetul condus de liderul PSD a depus jurământul | VIDEO

Redacția

Alegeri în Irlanda de Nord: Partidul separatist Sinn Fein are șansa de a deveni pentru prima oară cel mai mare partid din provincia britanică. Se întrevede posibilitatea unei Irlande Unite?

Redacția
Încarcă...