NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Cenaclu literar – artistic inaugurat la Pașcani

Veste bună pentru iubitorii de lectură din Pașcani. În municipiul nostru va fi inaugurat un Cenaclu literar – artistic. Iată că în sfârșit ne putem mândri cu un cerc literar care ne dezvoltă ca și comunitate. Inițiativa lăudabilă o aflăm de la directorul Casei de Cultură Mihail Sadoveanu, persoana care a și inițiat proiectul.

 

Pe 1 aprilie, ora 18.00, în incinta instituției culturale, mai exact în sala Ghițulescu va avea loc ședința inaugurală a Cenaclului literar –artistic.

La deschidere, sunt așteptați profesori de limba şi literatura romană, profesori de literatura universală, membri ai administraţiei liceelor din municipiu, dar şi elevi îndrăgostiţi de literatură.

„Casa de Cultură reușește să organizeze un Cenaclu literar artistic care să fie al acestei instituții. Aceste cenaclu se adresează în primul rând acelor creatori literari, indiferent de domeniul în care activează și la fiecare întâlnire vom avea invitați și de alte cenacluri sau persoane care nu sunt neapărat din zona noastră, din diferite domenii, pictură, muzică”, ne-a declarat Daniela Calistru, director Casa de Cultură.

Acest cenaclu oferă oricărui elev pasionat de lectură posibilitatea de a se manifesta mai amplu şi mai divers decât se poate manifesta în cadrul unei lecţii obişnuite de limba şi literatura română, la școală, iar vestea bună este că recrutarea pentru acest grup literar va fi continuă.

„Cenaclul va fi deschis, iar membrii vor fi făcuți, bineînțeles, permanenți. Noi vineri ne dorim să facem acel comitet organizatoric”, a completat directorul instituției.

Întâlnirile iubitorilor de scris vor avea loc lunar, iar locația în principiu va rămâne Casa de Cultură. Nu doar adulții pot lua parte la aceste ședințe ci și pasionaţii de literatură din liceele din Pașcani, dar şi împrejurimi, care se pot înscrie.

„Întrunirile vor avea loc lunar, în cadrul Casei de Cultură într-un spațiu pe care il vom declara din timp, a concis Daniela Calistru.

Cenaclul care se va înființa se va susține prin ședințe periodice de lucru, în cadrul cărora membrii vor lectura creații în proză, poezie, se va cânta, supunându-se dezbaterilor critice pe marginea acestora.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Zeci de credinicoși, alături de preoți, au participat la procesiunea de Florii din Pașcani

Oana Cordoneanu

Volum de poezie lansat de un învățător pensionar, din Ruginoasa

Oana Cordoneanu

Palatul de la Ruginoasa, inclus într-un traseu cultural național

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site