NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cel mai mare opozant al lui Putin, Alexei Navalnîi, a înfiinţat un sindicat în colonia penală IK-6, unde este închis. “Reprezint cu plăcere şi interesele gardienilor”

Cel mai mare opozant al preşedintelui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, a anunţat joi că a înfiinţat un sindicat în colonia penală unde este închis, o închisoare de maximă securitate din Melekhovo, la 250 de kilometri est de Moscova, transmite dpa. Disidentul rus susţine că mai bine de jumătate de milion de oameni sunt exploatați în închisorile din Rusia şi de aceea este nevoie de o mişcare care să le apere drepturile, inclusiv gardienilor dacă este nevoie.

Aleksei NavalniiFoto: facebook.com/navalny

“Salut, sunt Navalnîi, lider şi fondator al sindicatului cetăţenilor angajaţi în sistemul penitenciar “Promzona” “, a transmis el printr-un mesaj difuzat pe Twitter de echipa sa.

  

Cel mai cunoscut opozant al Kremlinului a explicat că în închisorile din Rusia sunt exploataţi circa 600.000 de oameni, însă a adăugat că la nevoie ar reprezenta cu plăcere şi interesele gardienilor.

Advertisements

“Adică de ce nu? Sunt lucrător într-o colonie. Cusător. Iar alţi deţinuţi sunt şi ei muncitori. Iar gardienii sunt şi ei angajaţi ai coloniei. În privinţa drepturilor angajaţilor, nu suntem diferiţi. Putem forma un sindicat pentru a ne apăra drepturile”, a afirmat el.

Advertisements

“În mod normal, poţi fi ucis cu uşurinţă în închisoare pentru aşa ceva”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Sorin Cîmpeanu, în urma negocierilor cu PSD: ”Nu am identificat puncte de divergență/ Trebuie să identificăm soluția pentru asigurarea protecției sanitare, dar și prezența fizică în școli”

Redacția

VIDEO Din Texas, Viktor Orban îi invită pe conservatorii din SUA să „își unească forțele”

Redacția

Barna a “cumpărat” câțiva centimetri din metrul de autostradă din Moldova

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site