RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce se întâmplă atunci când oglinzile sunt îndreptate unele spre altele?

Într-o sală plină cu oglinzi te poți vedea întins, comprimat și multiplicat datorită fizicii reflectării oglinzilor. O oglindă reflectă în alta, care la rândul ei reflectă în alta și așa mai departe. Poate părea că acest proces continuă la nesfârșit. Dar pot oglinzile îndreptate unele spre altele să creeze cu adevărat reflexii infinite?

Pot oglinzile îndreptate una spre alta să creeze reflexii infinite? Teoretic, da. Dar imperfecțiunile oglinzilor fac acest lucru imposibil în practică, spun experții. Materialele din care sunt făcute oglinzile moderne, cum ar fi sticla acoperită cu straturi subțiri de argint și aluminiu, absorb mici cantități de lumină la fiecare reflexie.

„Dacă am avea o oglindă perfectă, am avea reflexii infinite”, a explicat Rajesh Menon, profesor de inginerie electrică la Universitatea din Utah (SUA).

De ce nu putem crea reflexii infinite?

  

„Cu toate acestea, există întotdeauna o mică pierdere la fiecare reflexie, în principal din cauza absorbției. Așadar, după multe reflexii, lumina este complet absorbită și reflexiile se opresc”, explică el. În acest context, o oglindă perfectă nu se referă neapărat la o oglindă care reflectă cea mai frumoasă imagine, ci la una care reflectă 100% din lumină fără a absorbi nimic.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ionuţ Stroe: Suntem deja pregătiţi cu modul în care să reluăm prezenţa spectatorilor pe stadioane

Redacția

VIDEO Cum arată bulevardele Constanței, abia reabilitate cu zeci de milioane de euro de la UE/ DLAF anchetează execuția lucrărilor/ Dale crăpate, puse strâmb, cârpeli și materiale de proastă calitate

Redacția

Haas prezintă designul monopostului pentru noul sezon de Formula 1

Redacția
Încarcă...