NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Ce aşteptări mai au moldovenii hăituiţi de autorităţi fiindcă au îndrăznit să ceară autostradă. „Inclusiv acest drum, de la Bucureşti la Iaşi, arată cumplit“


Câteva sute de persoane din Moldova au participat sâmbătă, 19 mai, la un marş motorizat înspre Bucureşti în care s-a cerut dezvoltarea infrastructurii din Moldova. Organizatorii spun că forţele de ordine din Bucureşti au făcut tot posibilul să-i fugărească din Capitală, după ce, în prealabil, reprezentanţii Primăriei Generale au refuzat să le autorizeze acţiunea pe motiv că în Piaţa Victoriei ar avea loc un protest al taximetriştilor.

Nemulţumiţi de infrastructura deplorabilă din regiune, câteva sute de moldoveni din toate oraşele nord-estice s-au alăturat sâmbătă protestului organizat de către două organizaţii civice din Iaşi. Grupul Civic „Împreună pentru A8” şi Asociaţia „Moldova vrea autostradă” au pregătit evenimentul încă de la începutul acestei luni, notificând autorităţile că vor veni în Bucureşti de acum două săptămâni. Moldovenii nu au fost primiţi cu braţele deschise în capitală, acolo unde forţele de ordine au încercat să le blocheze accesul în Piaţa Victoriei reuşind, după ore de negocieri cu organizatorii, să împrăştie grupul de protestatari.

Mascaţi la Focşani şi Buzău Maşinile „îmbrăcate” în bannere cu mesaje despre necesitatea dezvoltării infrastructurii au plecat din marile oraşe ale Moldovei încă de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă. Două coloane de maşini au plecat din Iaşi şi Târgu Frumos pe E85 respectiv E581, lor alăturându-li-se vehicule din judeţele Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani, Vaslui, Vrancea şi altele. Pe lângă maşini mici, au mărşăluit TIR-uri sau motociclete. Joncţiunea s-a făcut la Tişiţa, acolo unde cei care au participat la eveniment au staţionat pentru o perioadă după care au plecat într-o coloana unică spre Bucureşti. 

Organizatorii au ţinut legătura pe durata traseului cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere şi ai Jandarmeriei din toate judeţele Moldovei, forţele de ordine oferind sprijin până la ieşirea din Moldova. Cătălin Urtoi, unul dintre organizatori, ne-a precizat că participanii au avut parte de o surpriză neplăcută la intrarea în municipiile Focşani şi Buzău, acolo unde Jandarmeria a relocat câte un echipaj cu angajaţi de la forţele speciale, aşa-zişii „mascaţi”, care aveau asupra loc armele la vedere şi care nu le-au permis accesul în cele două oraşe. În Focşani, organizatorii nici nu plănuiau să intre însă ar fi vrut, dacă li s-ar fi permis, să treacă prin Buzău, ne-a mai precizat Urtoi. „Am întrebat de ce au făcut lucrul acesta şi ne-au spus (n.r. reprezentanţii Jandarmeriei) că ne asigură protecţia. Mulţi s-au întors după ce au văzut cum am fost întâmpinaţi la Focşani şi Buzău, crezând că în Bucureşti o să fie şi mai rău”, a spus acesta pentru „Adevărul”.

articolul integral pe www.adevarul.ro

Advertisements

Related posts

Profesori păşcăneni la Auschwitz (FOTO)

Oana Cordoneanu

“Împreună pentru tineri”, tabără organizată pentru 150 de elevi

Teona Gherasim

Ministrul Culturii promite susținere pentru restaurarea Palatului Cantacuzinilor. Primarul a lipsit de la vizita oficialului guvernamental (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site