NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Câte bătăi de cap îți poate da o pisicuță călcată pe coadă!

Cazurile, aparent banale, ale mușcăturilor de pisică par să se fi înmulțit în ultima vreme, iar victime acestor animale de mici dimensiuni se trezesc adesea complet șocate în ceea ce privește procedurile medicale care trebuiesc urmate ulterior.

 

Acest lucru s-a întâmplat și cu Nenică Constanța, de 63 de ani, din comuna Moțca, care, în cursul zilei de ieri, a trecut pe la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Pașcani pentru a primi asigurări de la medici că un asemenea incident poate fi „trecut cu vederea”.

  

Ea a povestit amuzată cum și-a călcat accidental pisicuța pe coadă, iar aceasta s-a întors și și-a înfipt colții firavi în călcâiul ei.

Spre surprinderea femeii, medicul de gardă nu a luat incidentul ca pe o glumă. Acesta i-a administrat femeii vaccinul antitetanos, precum și o rețetă de administrarea a unor medicamente pe o durată de 5 zile, pentru a se evita infectarea rănii.

Mai mult, femeii i-a dispărut zâmbetul de pe față, atunci când a auzit că îndrăzneala pisicii ei o va costa și o sumă frumușică de bani pe care va trebui să-i plătească din buzunarul propriu. Este vorba de un drum până la Iași, pe care femeia va trebui să-l facă, la Centrul Antirabic, unde îi va fi administrat vaccinul antirabic, pe care îl va plăti tot din buzunarul propriu.

Pentru cititorii noștri cărora o asemenea pățanie li se pare, de asemenea, o glumă, precizăm faptul că, în istoria medicinei, au fost semnalate destule cazuri de contactare a rabiei în urma mușcăturilor de pisică, o boală care odată contactată este mortală.  

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Exclusiv: Trei cazuri de scarlatină aproape confirmate la Liceul Economic „Nicolae Iorga”. DSP recoltează probe de la elevi!

Marius Parteni

Vor primi românii compensații pentru reacțiile adverse grave la vaccin? Gheorghiță: Nu se pune problema, dacă persoana s-a recuperat

Redacția

Ce se întâmplă la Spitalul Municipal de la 1 august? O întrebare la care întreg personalul așteaptă răspuns

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site