NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Casa de Cultură comemorează 99 de ani de la nașterea academicianului Constantin Ciopraga

Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, va organiza o întâlnire de suflet în amintirea academicianului Constantin Ciopraga, care pe data de 12 mai ar fi împlinit 99 de ani de viață.

 

 

  

Vor fi prezenți profesori de limba și literatura română și bibliotecari din municipiu, iar invitat special va fi prof. universitar dr. Magda Ciopraga, fiica marelui critic și istoric literar român. Evenimentul va avea loc marți, 12 mai, începând cu ora 18.00 la Casa de Cultură. Simpozionul este intitulat: „Constantin Ciopraga- coordonate ale vieții și operei cu ocazia sărbătoririi a 99 de ani de la nașterea academicianului”.

 Constantin Ciopraga a fost un critic și istoric literar român, poet, memorialist, profesor universitar, scriitor și membru de onoare al Academiei Române.

 Născut la Paşcani, la 12 mai 1916 Ciopraga a absolvit Facultatea de Litere şi Filosofie a Universităţii „Al.I.Cuza” din Iaşi, în 1942, cu o licenţă în filologie modernă. În acelaşi an, a fost luat prizonier de trupele sovietice.

Printre cărţile sale se numără „Personalitatea literaturii române”, „Caietele privitorului tăcut” – memorialistică sau „Nisipul”.

Academicianul a decedat pe data de 2 februarie 2009 la Iași.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Concertul care trebuia să fie susținut astăzi de Tudor Gheorghe la Pașcani, a fost anulat, însă va fi susținut la Rădăuți la aceeași oră

Ema Roman

Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul va oficia prima liturghie în catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” din Pașcani

Oana Cordoneanu

Ana Maria Roșca te ajută să faci primii pași în actorie!

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site