NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Boris Johnson, mesaj emoționant la moartea unei Regine. „Cea mai tristă zi a țării. Un sentiment profund, mult mai intens decât ne așteptam”

Boris Johnson, fostul premier britanic, a transmis pe Twitter, un mesaj emoționant, în urma anunțului privind decesul Regina Elisabeta a II-a a murit, spunând că este „cea mai tristă zi a țării.” Pe 6 septembrie, Regina i-a primit la castelul Balmoral din Scoția pe Boris Johnson, căruia i-a acceptat demisia din funcţia de premier și pe Elizabeth Truss, noul lider al Partidului Conservator, căreia i-a cerut să formeze un nou guvern.

Regina Elisabeta a II-a, 70 de ani de domnie

Suverana împlinise 96 de ani la 21 aprilie, iar în februarie 70 de ani de la proclamarea sa ca regină a Regatului Unit. A fost primul monarh care a sărbătorit Jubileul de Platină, iar ceremoniile dedicate acestui eveniment au avut loc în iunie.

Elisabeta a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii la vârsta de 25 de ani, în data de 6 februarie 1952. Tatăl ei, Regele George al VI-lea, murise din cauza unui cancer pulmonar, la vârsta de 56 de ani.

Advertisements
  

Bernard Shaw, jurnalist pionier la CNN timp de 2 decenii, a murit la 82 de ani

08 Sep, 23:20 | Știri externe

Liderii lumii reacționează după moartea Reginei Elisabeta a II-a | Zelenski: „Transmitem sincere condoleanțe familiei regale”/ Macron: „O regină a inimii care şi-a lăsat amprenta asupra ţării sale şi a secolului său”

08 Sep, 21:35 | Știri externe

Regele Charles: Plângem trecerea în neființă a unei suverane prețuite și a unei mame foarte iubite

08 Sep, 21:29 | Știri externe

Advertisements

Devenită cel mai vârstnic suveran în viaţă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Serviciile secrete americane: ”Este posibil ca originea COVID să nu fie identificată niciodată” / China reacționează: ”O mare farsă politică”

Redacția

Ce spune Casa Albă despre o eventuală vizită a lui Joe Biden în Ucraina

Redacția

FOTO – VIDEO – Doi oameni au murit şi mai mulți au fost răniți după ce un camion a intrat într-o mulțime aflată la o petrecere în aer liber, în Olanda

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site