NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

BOMBA detonata intr-un amfiteatru al Facultatii de Electronica din Iasi

UPDATE 10:55 – Din primele date rezulta ca tanarul care a detonat bomba artizanala in Amfiteatrul P6 de la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii este cunoscut ca avand afectiuni psihice, fiind internat de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie “Socola”.

UPDATE 10:49  – Ministrul delegat pentru Invatamant superior Mihnea Costoiu a spus ca barbatul a amenintat ca a lasat alte bagaje cu material exploziv in sali din cladirea veche a Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, care are corp comun cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

UPDATE 10:10 – “Individul a venit, a tipat la noi si a spus ca detoneaza bomba. S-a creat panica. La un moment dat avea un declansator in mana, care a explodat, l-a lovit. Eu am sarit atunci repede pe el, m-am umplut de sange. Nu ma consider un erou, daca eram un erou nu exploda bomba. Am fost evacuati, iar in amfiteatru a mai ramas o geanta, insa acolo cred ca era o baterie pe care o folosea pentru alimentare. Nu stim cine este, nu a facut nici o revendicare referitoare la universitate. A spus ca daca nu vine Politia detoneaza bomba”, a declarat Marian Prescura, studentul care a intervenit dupa ce a explodat dispozitivul.
UPDATE 10:02 – “Eram in amfiteatru, dadeam examen de licenta. Dintr-o data a intrat un individ cu doua genti si a spus ca are o bomba la el. S-a creat panica. El avea un dispozitiv in mana, care a explodat. A lesinat, a fost lovit la mana si, dupa acest moment, un student a intervenit, a sarit pe el si l-a imobilizat. O parte din studenti au lesinat. Imediat au venit autoritatile si l-au luat. Habar nu am cine este persoana, nu-mi amintesc daca il cunosc. A fost o situatie incredibila. Eu de multe ori m-am gandit ca se poate intampla asa ceva. Nici nu-mi imaginez ce ar fi fost daca se intampla altfel”, a spus un profesor care se afla in amfiteatru.
UPDATE 9:57 – Totul s-a intamplat in Amfiteatrul P6, Corpul A, de la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii. In amfiteatru se sustineau examenele de licenta, iar studentul a amenintat ca arunca in aer cladirea.
 Oamenii spun ca la ora 9:05 individul a intrat in amfiteatru, a amenintat ca are o bomba. Martorii au povestit ca au auzit un zgomot puternic si s-a creat panica. Dupa acest moment, un student a sarit pe tanarul care avea asupra sa doua geamantane, iar unele studente au lesinat. Din spusele studentilor evacuati din cladire, se pare ca acolo mai exista un dispozitiv, insa informatia nu a fost confirmata.

STIRE INITIALA – Un tanar ce purta un ghiozdan in spate si avea un buton in mana a amenintat, in urma cu cateva clipe, ca arunca in aer Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Acesta a mers pe bulervardul Carol, in fata Universitatii si a anuntat ca are o bomba in ghiozdan, bomba ce va exploda la atingerea butonului.
Individul a fost saltat de politisti si dus la audieri, urmand a se vedea ce avea in ghiozdan. La fata locului se afla echipe de pirotehnisti, angajati de la Serviciul Roman de Informatii (SRI) si de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU). Nicio persoana nu a fost ranita. Toata lumea a fost evacuata.

sursa: Bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Cea mai veche Grădină Botanică din România se află la Iași.Ea datează din secolul al XVII-lea și găzduiește peste 2.000 de specii de plante

Redacția

O societate de milioane de euro este vândută la un preţ derizoriu

Oana Cordoneanu

Concurenţă mare pentru posturile de profesor în judeţul Iaşi

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site