RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Blugii existau deja în anii 1600 / Dovada în picturile unui misterios pictor italian / O galerie  de artă din Milano expune tablourile așa-numitului „Maestru al pânzei de blugi” / Țesătura asemănătoare cu pielea de cârtiță era denumită de francezi „blu di Genova”

La Milano sunt expuse operele unui pictor necunoscut din Lombardia care, încă din secolul al XVII-lea, și-a înfățișat subiecții îmbrăcați în blugi. Cu efecte surprinzătoare, relatează La Repubblica.

Ceea ce se observă în picturi este denim adevărat, sunt blugi autentici, cu două sute de ani înainte de sosirea lui Levi Strauss, negustorul din San Francisco care se presupune că i-a inventat în imaginarul colectiv.

Ei au fost pictați de un artist din zona Lombardiei în a doua jumătate a secolului al XVII-lea, specializat în portretizarea unor subiecți purtând această țesătură ciudată care a devenit atât de la modă mult mai târziu.

Pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a sa, luna aceasta, Galeria Canesso din Milano și Paris expune, printre alte bijuterii renascentiste și baroce, câteva uleiuri pe pânză ale așa-numitului „Maestru al pânzei de blugi”, un artist descoperit de Maurizio Canesso însuși, unul dintre cei mai mari comercianți de artă din lume.

  

Aproape nimeni nu știe că, încă din secolul al XVI-lea, în Italia se comercializa o țesătură asemănătoare cu pielea de cârtiță, pe care francezii o numeau blue jeans, „blu di Genova”. Dar era folosită pentru a confecționa pânzele navelor comerciale,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Tuberoza de Hoghilag ar putea fi prima floare din România și a treia din Europa protejată la nivel european

Redacția

Peste 2000 de oameni din Prahova au rămas fără lumină din cauza vântului puternic care a avariat reţeaua de alimentare

Redacția

Poliția Română cumpără un soft prin care să descopere autorii încă neprinși

Redacția
Încarcă...