RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bătaie de joc: Primăria a publicat programul anual de achiziții publice! Doar 6 astfel de proceduri pentru 2015!

Un document publicat astăzi pe site-ul Primăriei și denumit pompos „Programul anual al achizițiilor publice pentru anul 2015” demonstrează încă o dată starea de haos în care se află municipalitatea. Deși Primăria achiziționează sute de repere, programul anual de achiziții conține doar șase.

 Din document reiese că proceduri de achiziții publice se vor face doar pentru achiziționarea a şase bunuri și servicii după cum urmează: reabilitarea străzii Unirii, achiziționare mobilier urban aferent străzilor și trotuarelor reabilitate, achiziție de motorină, achiziție autocamion cu lamă și sărăriță, reabilitare stradă Nicolae Iorga, servicii de cadastru și carte funciară.

  

Procedura aplicată pentru cele șase achiziții este cererea de oferte, iar din acest document reiese în mod clar că celelalte bunuri și servicii achiziționate de municipalitate se fac fără implicarea funcționarilor din biroul de Achiziții Publice și mai grav fără ca ele să fie anunțate.

În mod normal programul anual de achiziții publice trebuie să cuprindă tot necesarul de bunuri și servicii pe care Primăria intenționează să le achiziționeze pe parcursul anului 2015, iar documentul trebuia făcut public odată cu adoptarea bugetului local.

Menționăm, că pe lista achizițiilor publice nu se află achiziționarea serviciului de consultanță în vederea demarării procedurilor de licitație publică pentru organizarea licitației în vederea desemnării operatorului de apă-canal.

Reamintim că primarul Dumitru Pantazi a declarat în urmă cu două săptămâni că organizarea licitației este blocată de funcționarii serviciului de achiziții publice care întârzie demersurile de achiziție a acestui serviciu.

Din păcate, se pare că edilul a mințit din nou, deoarece din documentul postat pe site-ul Primăriei reiese că nu există nicio intenție de a achiziționa așa ceva.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Niciun pas în față! Insulița și luciul de apă din Parcul Peștisorul pline de gunoaie și bălării!

Marius Parteni

Terenul de la Legume SA pregătit pentru o nouă cultură, după porumbul recoltat în această toamnă!

Marius Parteni

Se solicită scoaterea la lumină a unui monument ridicat acum 66 de ani, dedicat muncitorilor ceferiști

Redacția
Încarcă...