RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

„Baie de sânge”, „paraziți”, „animale”: Retorica lui Trump devine tot mai intensă în campania electorală din SUA

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a făcut o serie de declarații incendiare și rasiste în campania electorală americană, într-un moment în care aceasta nici nu a intrat în faza sa cea mai fierbinte, scrie Reuters.

Donald Trump Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP / Profimedia

În unele cazuri, el a folosit imagini violente pentru a-i ataca pe imigranți și pe adversarii politici. Trump a declarat în mai multe rânduri, spre exemplu, că imigranții aflați ilegal în Statele Unite „otrăvesc sângele țării”.

  

Liderul Ligii Anti-Defăimare, Jonathan Greenblatt, a spus că limbajul folosit de liderul republican este „rasist, xenofob și josnic”. Oficialii campaniei președintelui democrat Joe Biden au folosit și ei momentul, comparând comentariile lui Trump cu cele ale lui Adolf Hitler, care a folosit expresia „otrăvirea sângelui” în manifestul său, „Mein Kampf”.

Sondajele de opinie publică arată însă că imigrația ilegală este o preocupare majoră pentru alegători, iar Trump a susținut în mod constant că aceasta este un factor major al criminalității violente din SUA și al unei decăderii economice.

În declarații anterioare, Trump a sugerat că democrații permit în mod intenționat imigranților să intre în țară pentru a-și spori sprijinul politic.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Bayern Munchen pierde din nou puncte, după al treilea egal la rând în Bundesliga

Redacția

Parlamentul a adoptat proiectul UDMR pentru simplificarea procedurii de achitare a amenzilor contravenţionale pentru şoferi

Redacția

Cristian Ghinea: Plecarea lui Dacian Cioloş din USR a fost „o greşeală catastrofală”: ”Încrederea în Dacian Cioloș a picat mult sub 10%, partidul are patru președinți, toți la Bruxelles”

Redacția
Încarcă...