RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Băgați după gratii pentru ultraj și înșelăciune

Doi bărbați au ajuns după gratii pentru că au încălcat legea. Unul dintre ai are de executat o pedeapsă de un an închisoare pentru comiterea infracțiunii de ultraj, iar celălalt urmează să-și petreacă după gratii următoarele șase luni pentru înșelăciune.

 

 Miercuri, 25 iunie, polițiștii pășcăneni au pus în aplicare un mandat  de executare a unei pedepse privative de libertate. Astfel, a fost depistat şi reţinut U. Adrian, de 40 ani din municipiu, pe numele căruia Judecătoria Paşcani  a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii prin care a fost condamnat la un an închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Iaşi.

  

 Tot miercuri, poliţiştii Postului de Poliţie Moţca  au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Galaţi privind pe Dianu Viorel, de 38 ani, care are de executat 6  luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Bărbatul  a fost depistat de oamenii legii la concubina sa în Moțca.

  Acesta a fost implicat într-o grupare care închiria maşini, pe care le vindeau apoi folosindu-se de acte falsificate. Indivizii au fost condamnați  iniţial de Tribunalul Galaţi la pedepse ce totalizează nu mai puţin de 74 de ani de detenţie. Ulterior, Curtea de Apel le-a redus pedepsele celor şase persoane, ce fac parte din gruparea amintită. Viorel Dianu a fost condamnat inițial la 10 ani de detenție, iar pe data de 18 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca el alături de alți trei să execute numai 6 luni de închisoare. Mai multe firme au căzut în plasa escrocilor, prejudiciul fiind estimat la 190.000 de euro. Două dintre cele şase persoane trimise în judecată au închiriat o autoutilitară marca Renault, un autoturism Skoda Octavia şi o autoutilitară Iveco, pe care le-au vândut ulteriore.

Doi dintre ei se ocupau de „formalităţile” ce ţineau de vânzarea maşinilor, iar alții din grupare  închiriau autovehiculele, pe care apoi le plasau celorlalţi membri. Maşinile era vândute de formă, iar păgubiţii erau lăsaţi apoi să se descurce cu firmele de unde acestea fuseseră închiriate. Păcăliţii au rămas deocamdată cu paguba, chiar dacă judecătorii au stabilit ca escrocii să restituie firmelor păgubite peste 200.000 de lei şi 30.000 de euro. De altfel, magistraţii au stabilit reducerea substanţială şi a despăgubirilor. Viorel Dianu a fost introdus  în arestul I.P.J. Iaşi.

 COMUNICAT IPJ Iași

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Moarte suspectă la Heleșteni

Oana Cordoneanu

Biciclist proiectat în luneta unei mașini, pe strada Grădiniței

Cătălin Cocoș

184 ANI DE TRADIŢIE A POMPIERILOR IEŞENI. 15 MAI-ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA SUBUNITATEA DIN PAȘCANI

Redacția
Încarcă...