RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Autoritatea de reglementare a energiei din Germania: Nord Stream 2 nu va fi autorizat înainte de jumătatea anului 2022

Nicio decizie cu privire la autorizarea gazoductului Nord Stream 2 nu este aşteptată înainte de mijlocul anului 2022, a anunţat, joi, autoritatea de reglementare în energie din Germania (Bundesnetzagentur), care în luna septembrie a suspendat procedura de autorizare din cauza unui obstacol juridic, transmite AFP, citată de Agerpres.

Decizia de a autoriza deschiderea acestei conducte care face legătura între Rusia şi Germania „nu va fi luată în primul semestru din 2022”, a declarat joi preşedintele Bundesnetzagentur, Jochen Homann, într-o conferinţă de presă.

La începutul lunii septembrie, grupul rus Gazprom a anunţat finalizarea lucrărilor de construcţie la gazoductul Nord Stream 2, care este compus din două linii separate ce pot transporta anual 55 de miliarde de metri cubi de gaze din Rusia în Germania, o cantitate suficientă pentru aprovizionarea a 26 de milioane de gospodării. Ulterior, prima dintre cele două linii ale conductei a fost umplută cu aşa-numitul „gaz tehnic”, în aşteptarea aprobărilor necesare din partea autorităţilor germane pentru a putea începe să vândă gaze naturale Europei.

Însă, în luna noiembrie, Bundesnetzagentur a anunţat că a decis să suspende procesul de autorizare a conductei Nord Stream 2, deoarece grupul cu sediul în Elveţia care stă în spatele acestui proiect (Nord Stream 2 AG) trebuie să înfiinţeze o companie în conformitate cu legislaţia germană pentru a putea obţine o autorizaţie de funcţionare.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Joe Biden: Trimitem în Ucraina noi echipamente anti-rachetă și de artilerie și armament ofensiv / A fost un summit NATO istoric

Redacția

Dispută Florin Cîţu – Mihai Tudose. Ce critici îşi aduc fostul şef al PNL şi ex-premierul PSD

Redacția

Nicuşor Dan, ironizat de TSD Bucureşti: „Primarul care ne-a furat Crăciunul”

Redacția
Încarcă...