RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Arabia Saudită numeşte un ambasador la Damasc, primul după izbucnirea războiului din Siria

iran irak siria israel glob

sursa foto: Pexels

Arabia Saudită a anunţat duminică numirea unui nou ambasador la Damasc, primul după mai bine de un deceniu de ruptură ca urmare a izbucnirii războiului civil în Siria, notează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit agenţiei oficiale de presă saudită, guvernul l-a numit pe Faisal bin Saud Al-Mejfel ca nou ambasador în Siria.

  

Noul reprezentant diplomatic a declarat că doreşte „întărirea legăturilor bilaterale dintre cele două ţări surori”, la aproape un an de la reluarea relaţiilor bilaterale.

După ani de izolare din cauza represiunii din 2011 a unei revolte populare care a degenerat în război civil, Siria lui Bashar al-Assad a fost reprimită în Liga Arabă în mai 2023.

Arabia Saudită, care a sprijinit grupurile rebele siriene la începutul conflictului şi şi-a închis ambasada în Siria în 2012, a restabilit imediat legăturile cu Damascul şi şi-a redeschis misiunea diplomatică în capitala Siriei.

La Damasc a fost trimis un însărcinat cu afaceri, în timp ce la Riad un ambasador sirian a intrat în funcţie în decembri

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Casa Albă pregătește o întâlnire Biden-Xi în noiembrie în SUA

Redacția

Ministrul Energiei: Sunt convins că absolut toate companiile din România vor plăti acea taxă de solidaritate

Redacția

Florin Cîţu: Un premier fără Ministerul Finanţelor este un premier care o să aibă o viaţă grea şi aici a fost marea mea dezamăgire în aceste negocieri

Redacția
Încarcă...