NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Apele nu sunt groapă de gunoi! Pârâu ecologizat de angajații de la SHI Pașcani (FOTO)

Un pârâu din apropierea municipiului Pașcani a fost transformat într-o adevărată groapă de gunoi. Localnicii au aruncat deșeuri, resturi menajere, ambalaje de plastic și chiar electrocasnice.

Este vorba de  Valea Părului, de pe raza localității Stolniceni-Prăjescu. Zona a fost igienizată de angajații Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani – Formația de lucru 2 Răchiteni.

”Colegii noștri din cadrul Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani – Formația de lucru 2 Răchiteni au întreprins activități de întreținere și igienizare a pârâului Valea Părului, pe raza localității Stolniceni, comuna Stolniceni Prăjescu, județul Iași. Dacă în mod normal aceste acțiuni presupun degajarea albiei de eventuale obstacole naturale (vegetație spontană, copaci căzuți, etc), în acest caz operațiunea s-a transformat într-o colectare masivă de deșeuri, resturi menajere, ambalaje de plastic și chiar electrocasnice abandonate de cetățenii comunei. Acestea au fost ulterior predate către Primăria comunei Stolniceni Prăjescu”, este anunțul făcut de Apele Române Siret.

Primăria Stolniceni Prăjescu a încheiat un contract cu Girexim , operatorul regional de salubritate, pentru ridicarea organziată a deșeurilor, iar localnicii au primit pubele. Însă, se pare că unii continuă să arunce gunoiul în albia râului.

  

”Din păcate, astfel de situații sunt întâlnite din ce în ce mai des în activitatea noastră. Revenim la apelul adresat cetățenilor de a manifesta respect față de mediul în care trăim. Prezența gunoaielor în cursurile de apă și în lacuri nu este rezultatul activităților de gospodărire a apelor, ci rezultatul lipsei de civilizație și de conștiință a semenilor noștri.Deși în statutul instituției noastre nu este prevăzută în mod expres această atribuție, depunem eforturi constante și susținute pentru curățarea malurilor și albiilor, activități care ne îngreunează și încetinesc munca și care presupun costuri foarte mari”, au mai menționat cei de la Apele Române Siret.

Sistemul Hidrotehnic Independent Pașcani face apel la populație să păstreze curățenia, să nu mai arunce deșeuri în albia pârâului. Pe lângă impactul de mediu pot pune în pericol terenurile și casele locuitorilor din zonă, din cauză că formează obstacole în calea apei.

Advertisements

Related posts

Funcționarii publici recuperează mâine ziua liberă din data de 24 decembrie 2012

Marius Parteni

Posturi vacante de auditor la Primăria Paşcani

Ema Roman

Liberalul Dascălu, noul șef de la Apele Române Pașcani. De ieri este și președinte interimar al PNL

Marius Parteni
Încarcă...