RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital cere redevența înapoi! Primarul sfătuit de opoziție să demisioneze. ”Mergem din probleme în probleme”!

Opoziția reacționează după dezvăluirile jurnaliștilor de la Actualitatea Tv legate de documentul trimis de ApaVital către Primăria Pașcani, prin care solicită redevența achitată către bugetul public.

 

 

  

Consilierul PMP, Sorin Olariu este de părere că la mijloc este vorba despre o înțelegere dubioasă. Faptul că primarul a dosit documentul este egal cu o vinovăție, spune consilierul. El își menține ideea că primarul ar trebui să își dea demisia.“Am văzut acel document și înafară de faptul că cei din Primărie iarăși au încălcat legea prin faptul că nu au comunicat acel document Consiliului Local în termenul legal, este o chestie dubioasă pentru că atâta timp cât ascunzi un lucru, înseamnă că simți o vinovăție, iar aici mă refer la problema pe care o avem noi, pășcănenii cu Apavital. Este o nouă eroare managerială și cum am mai spus-o și pe o rețea de socializare, eu am cerut demisia domnului primar pentru că nu putem să mergem mai departe ținând cont că avem atâtea regii. Mergem din probleme în probleme, din pierderi în pierderi”, susține Sorin Olariu, consilier local.

Acesta consideră că primarul Dumitru Pantazi este împotriva pășcănenilor.”Apelez acum la domnul primar să se gândească la pășcăneni și să le facă un bine, dându-și demisia. Din punctul meu de vedere, domnul primar este împotriva pășcănenilor, fiindcă deciziile pe care le ia nu îi ajută pe cetățeni, iar aici mă refer la partea bugetară. Eu l-aș întreba dacă așa procedează și la firma dumnealui. Așa merge treburile acolo? Din pierdere în pierdere?”, mai spune consilierul PMP.

În luna septembrie 2016, ApaVital a transmis către ARSACIS și Primăria Pașcani, o adresă prin care înștiința administrația locală că în conformitate cu o prevedere a contractului de delegare, trebuie să returneze peste 13 miliarde lei. Primarul Dumitru Pantazi intenționează să organizeze o ședință a legislativului local, de îndată, unde ar urma să propună înființarea unei comisii de mediere.  

„Nu avem cum media un lucru care deja s-a hotărât și nimeni nu l-a contestat. Avem o hotărâre de Consiliu Local care este în vigoare, ea trebuie pusă în aplicare. Toată lumea care este în executivul Primăriei trebuie să își facă partea astfel încât să se întâmple acele hotărâri din Consiliul Local. Cineva, mai devreme sau mai târziu va plăti pentru aceste întârzieri”, ne-a declarat Marius Pintilie, consilier local, în cadrul emisiunii „De vorbă cu strada” difuzată de Actualitatea Tv.

După prezentarea materialului în catre atrăgeam atenția asupra faptului că operatorul județean solicită Primăriei redevența achitată sau să facă dovada investițiilor realizate în rețelele publice de contravaloarea ei, tot mai mulți pășcăneni au solicitat să fie repus în discuție subiectul legat de organizarea unui referendum pentru stabilirea viitorului operatorului pe plan local.

Edilul municipiului nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzațiile care îi sunt aduse sau pentru a explica care este motivul pentru care se impune o comisie de mediere în relația cu operatorul.

Related posts

Mâine nu se susțin audiențele și conferința de presă

Redacția

Animalele din gospodării vacccinate antirabic, gratuit, de către medicii veterinari

Oana Cordoneanu

Oficial! Guvernul va construi autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni!

Redacția
Încarcă...