RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Angajații Washington Post, în grevă pentru o zi / Ce acuză aceștia?

Câteva sute de angajați ai Washington Post, unul dintre cele mai prestigioase ziare din Statele Unite, vor intra joi în grevă timp de o zi, a anunțat sindicatul lor, condamnând lipsa de voință a conducerii de a „negocia cu bună credință”, potrivit AFP.

Jeff BezosFoto: imageSPACE-SilverHub / Shutterstock editorial

Această încetare a lucrului intervine după 18 luni de discuții eșuate privind un nou acord, care include revendicări salariale și de telemuncă, și după ce conducerea ziarului deținut de miliardarul Jeff Bezos a avertizat că sunt posibile noi concedieri.

  

„Acest pas istoric făcut nu a fost o decizie pe care să o luăm cu ușurință”, a declarat marți grupul de la Washington Post într-o scrisoare adresată cititorilor în care anunță greva.

Potrivit sindicatului, conducerea „a refuzat să negocieze cu bună-credință și a întrerupt în mod repetat și ilegal negocierile pe probleme cheie, inclusiv salariile și sprijinul pentru sănătatea mintală a angajaților”.

Breasla Washington Post reprezintă aproximativ 1.000 de angajați din redacția și personalul de sprijin al ziarului, potrivit site-ului său.

În octombrie, WP a rap

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE, la Stockholm

Redacția

Tentativă de asasinat în Ucraina / Peste zece focuri de armă au fost trase în mașina în care se afla principalul consilier al președintelui Zelenski

Redacția

„Pur și simplu șterg Severodonețk de pe fața pământului”

Redacția
Încarcă...