NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Analiză. Cine pierde şi cine câştigă în urma crizei guvernamentale

Guvernul Cioloş merge astăzi şi mâine în Parlament, în încercarea de a trece prin audieri şi votul din plen cu brio, cu toate că echipa propusă de preşedintele USR are mici şanse de reuşită. Doar 80 de aleşi sunt în spatele premierului desemnat, Dacian Cioloş, iar pentru învestirea unui Guvern sunt necesare minimum 234 de voturi. Aşadar, lipsesc 154 de voturi. Un singur Executiv a mai ratat învestirea, adică Guvernul Croitoru, în 2009, la votul de atunci fiind strânse doar 180 de voturi de către PDL, partidul pe care se baza prim-ministrul desemnat în urmă cu 12 ani.

Poziţionările din ultimele zile arată că soluţionarea crizei de la Bucureşti este departe de a fi pe încheiată. PNL a rămas pe poziţii şi a subliniat că nu poate susţine un Guvern Cioloş, după ce USR a dat jos Cabinetul Cîţu. De asemenea, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că „premierul desemnat nu a reuşit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliţiei”. Cu toate acestea, cele două formaţiuni au evitat să critice echipa ministerială.  

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a avut o reacţie dură. „O săptămână pierdută = 2.000 de morţi.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

LIVE Dan Barna, despre criza din guvern: Pentru noi, toate opțiunile sunt pe masă / Tactica asta cu amenințări e departe de a da credibilitate acestui premier

Redacția

Un tânăr de 20 de ani a incendiat casa unchiului său, din cauza unei datorii

Redacția

Trei tineri de 18, 21 și 29 de ani, cu comorbidități și nevaccinați, au murit din cauza COVID-19

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site