NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Amendament controversat la legile justiției: Procurorul general ar putea fi judecător

Ibram Iusein, deputat din partea minorităților naționale, a depus un nou amendament controversat la legile justiției, prin care un judecător ar putea fi procuror general. Amendamentul a fost adoptat în comisie cu 13 voturi „pentru, șase voturi „împotrivă” și trei abțineri.

Amendament controversat la legile justiției FOTO: Arhivă

Amendament controversat la legile justiției FOTO: Arhivă

Potrivit USR, conținutul articolului este următorul: „Amendamentul depus de deputatul Ibram Iusein prevede că „procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este numit de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre magistrații care au o vechime minimă de 15 ani în funcția de procuror sau judecător, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în același mod”.

  

Gabriela Scutea, prezentă la ședința comisiei, susține că deputatul ar trebui decăzut din dreptul de a susține amendamente și a adresat rugămintea din partea Ministerului Public de a reflecta asupra amendamentului în timpul dezbaterilor din plen.

Advertisements
Advertisements

„Domnul deputat ar trebui decăzut din dreptul de a mai susține amendamente.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Volodimir Zelenski afirmă că nu a văzut şi nici nu a auzit nimic referitor la documentul cu revendicările de pace pe care Kremlinul susţine că l-a înmânat Kievului

Redacția

Premierul Spaniei dorește acordarea cetățeniei celor 622.000 de rezidenți români, în următoarele șase luni

Redacția

Restricţiile de circulaţie pe DN1 în zona stațiunii Sinaia au fost ridicate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site