RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Amendament controversat la legile justiției: Procurorul general ar putea fi judecător

Ibram Iusein, deputat din partea minorităților naționale, a depus un nou amendament controversat la legile justiției, prin care un judecător ar putea fi procuror general. Amendamentul a fost adoptat în comisie cu 13 voturi „pentru, șase voturi „împotrivă” și trei abțineri.

Amendament controversat la legile justiției FOTO: Arhivă

Amendament controversat la legile justiției FOTO: Arhivă

Potrivit USR, conținutul articolului este următorul: „Amendamentul depus de deputatul Ibram Iusein prevede că „procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este numit de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre magistrații care au o vechime minimă de 15 ani în funcția de procuror sau judecător, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în același mod”.

  

Gabriela Scutea, prezentă la ședința comisiei, susține că deputatul ar trebui decăzut din dreptul de a susține amendamente și a adresat rugămintea din partea Ministerului Public de a reflecta asupra amendamentului în timpul dezbaterilor din plen.

„Domnul deputat ar trebui decăzut din dreptul de a mai susține amendamente.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministrul Angel Tîlvăr, la Șantierul Naval Damen din Galați: „Forțele Navale Române au în derulare programe de înzestrare importante”

Redacția

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, în vizită oficială la Washington

Redacția

VIDEO Imnul britanic „God save the King”, cântat în catedrala Sf. Paul din Londra

Redacția
Încarcă...