RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ambasadorul SUA la Chişinău: Ajutăm Republica Moldova să facă faţă încercărilor ruşilor de a submina instituţiile democratice

Democraţia, prosperitatea şi securitatea rămân la baza parteneriatului dintre SUA şi Republica Moldova, a declarat miercuri ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, Kent Logsdon, care a subliniat că Washingtonul ajută Chişinăul să facă faţă încercărilor din partea ruşilor de a submina instituţiile democratice şi traiectoria europeană a republicii, relatează Radio Chişinău, preluat de Agerpres.

„Ajutăm, de asemenea, partenerii noştri moldoveni să facă faţă la încercările ruşilor de a submina instituţiile democratice din ţară şi traiectoria dumneavoastră europeană. Astfel, susţinem presa independentă, jurnaliştii profesionişti, de calitate, ca societatea să poată discerne evenimentele adevărate de propagandă. De asemenea, susţinem presa de limbă rusă, ca cetăţenii să se informeze din surse sigure şi să nu depindă de Moscova”, a subliniat ambasadorul SUA într-o întâlnire cu studenţii de la Universitatea de Stat din Moldova, în faţa cărora a evocat securitatea regională şi parcursul european al Republicii Moldova.

Parteneriatul pe care l-a creat în timp ambasada Statelor Unite în Republica Moldova cu Universitatea de Stat a devenit tot mai puternic şi mai prioritar în mai multe domenii, a subliniat el.

„Anul trecut, când am fost aici, am îndemnat să reţineţi trei cuvinte: democraţie, prosperitate, securitate. Aceste cuvinte rămân a fi fundaţia parteneriatului dintre SUA şi Republica Moldova.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Angela Merkel va avea o pensie de 15.000 de euro pe lună

Redacția

Cioloş: „Sunt conştient că un guvern USR ar putea fi dărâmat oricând în Parlament”. Discuţia avută cu Iohannis, înainte ca Florin Cîţu să anunţe că PNL nu doreşte refacerea coaliţiei

Redacția

Cutremur în Turcia. Bode: Dacă va fi nevoie, România va suplimenta numărul salvatorilor

Redacția
Încarcă...