RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Administrația Biden poate îndepărta sârma ghimpată instalată de statul Texas la frontieră

Curtea Supremă a SUA a autorizat luni administrația președintelui Joe Biden să îndepărteze sârma ghimpată instalată de guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, la frontiera cu Mexicul, pe fondul tensiunilor politice legate de problema migrației, informează AFP.

Greg Abbott, guvernatorul statului TexasFoto: Sergio Flores / AFP / Profimedia Images

Susținător declarat al lui Donald Trump, care a făcut din lupta împotriva imigrației una dintre temele principale ale campaniei sale electorale, Abbott contestă în mod deschis autoritatea administrației Biden, acuzând-o de „inacțiune deliberată” în fața unui aflux record de migranți la frontieră în ultimele luni.

  

În decembrie, o curte federală de apel a interzis poliției federale de frontieră să îndepărteze sau să demonteze sârma ghimpată instalată de autoritățile texane în apropierea orașului de frontieră Eagle Pass, cu excepția cazului în care acest lucru este justificat de o urgență medicală.

La începutul lunii ianuarie, Departamentul de Justiție a solicitat Curții Supreme anularea interdicției, în așteptarea unei decizii pe fond. Luni, Curtea a confirmat cererea cu cinci voturi la patru, inclusiv cel al președintelui său, John Roberts.

Patru dintre cei șase membri ai majorității conservatoare au votat împotriva deciziei, dar nu și-au motivat dezacordul.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Noul pachet de ajutor pentru Ucraina ar urma să totalizeze aproximativ 400 de milioane de dolari

Redacția

Dilema strategică a Kievului. De ce ucrainenii nu văd niciun rost să negocieze acum cu Rusia

Redacția

Taylor Swift anunţă primul său turneu din ultimii 5 ani: „The Eras Tour”

Redacția
Încarcă...