NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Accidentul aviatic care putea schimba istoria României. Cum s-a prăbuşit Nicolae Ceauşescu cu avionul lângă un aeroport din Moscova

La data de 4 noiembrie 1957, Nicolae Ceauşescu a făcut parte dintr-o delegaţie al Partidului Muncitoresc Român care urma să ia parte la manifestările organizate la Moscova cu ocazia aniversării a 40 de ani de la Marea Revoluţie Rusă. Avionul cu care s-a deplasat delegaţia română în URSS s-a prăbuşit în apropiere de Moscova, viitorul dictator Nicolae Ceauşescu scăpând doar cu leziuni minore.

  

Un accident aviatic produs la data de 4 noiembrie 1957 pe teritoriul Uniunii Sovietice putea schimba radical istoria României. La data respectivă, un avion în care se afla o delegaţie a Partidului Muncitoresc Român (PMR) s-a prăbuşit pe Aeroportul Vnukovo din Moscova.

Din delegaţia care trebuia să ajungă la Moscova, pentru a lua parte la manifestările organizate cu ocazia aniversării a 40 de ani de la Marea Revoluţie Rusă, făcea parte şi viitorul dictator al României comuniste, Nicolae Ceauşescu, care a scăpat doar cu câteva leziuni, nu foarte grave.

Delegaţia românească călătorea cu un avion IL-14, aeronavă care, la ora 17.58, din cauza unei erori de pilotaj şi a condiţiilor meteo nefavorabile a atins crengile unor arbori şi s-a prăbuşit. La bordul avionului ar fi trebuie să fie şi Gheorghe Gheorghiu – Dej, însă starea de sănătate nu i-a permis acest lucru. Aeronava a căzut în apropiere de pista Aeroportului Vnukovo, iar în urma impactului patru persoane aflate la bord au decedat. Pe lângă trei membri ai echipajului, cetăţeni sovietici, şi-a pierdut viaţa şi Grigore Preoteasa, ministru al propagandei în regimul lui Dej.

Citiți articolul integral pe Adevărul.ro

Advertisements
Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Portocalele au fost cultivate prima dată în China

Redacția

Cel mai performant mediu de stocare de la ora actuală. Informaţiile depozitate pot rezista pentru o perioadă de circa 13,8 miliarde de ani

Redacția

Cadouri “capcană” de la bănci. Cardurile de credit vă pot îndatora ani buni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site