RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A fost descoperit rolul crucial al unei proteine în imunitatea organismului împotriva cancerului

Cercetătorii de la Universitatea din Turku, Finlanda, au descoperit o nouă funcție pentru o proteină existentă. Aceștia au descoperit că TIMP-1, o proteină cunoscută în mod tradițional pentru a preveni deteriorarea celulelor și țesuturilor organismului, joacă un rol esențial în apărarea sistemului imunitar împotriva cancerului.

Rezultatele studiului ar putea îmbunătăți eficiența actualelor imunoterapii împotriva cancerului.

Proteina TIMP-1 este produsă de celulele dendritice, care sunt responsabile de inițierea răspunsurilor imune și de stimularea capacității sistemului imunitar de a recunoaște și distruge celulele canceroase.

Proteina îmbunătățește imunitatea antitumorală prin autostimulare și prin activarea celulelor imunitare din jur. Prin urmare, creșterea expresiei TIMP-1 sau abordarea regulatorilor negativi ai acesteia în cazul tumorilor cu răspunsuri imune deficitare ar putea îmbunătăți eficacitatea imunoterapiilor actuale împotriva cancerului.

  

„Pentru pacienții cu deficit de expresie a TIMP-1, descoperirea noastră ajută la crearea unor inovații terapeutice raționale”, spune Carlos Rogerio Figueiredo, doctor și cercetător InFLAMES la Universitatea din Turku, scrie EurekAlert.

O proteină cunoscută pentru prevenirea deteriorării celulelor

Potrivit lui Figueiredo, noile descoperiri sunt relevante și pentru combaterea infecțiilor provocate de virusuri și bacterii, deoarece procesul face parte dintr-un mecanism universal care luptă împotriva microorganismelor și a cancerului într-un mod similar.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Surse. Miniştrii Cabinetului Ciucă se văd cu preşedintele Klaus Iohannis. Câciu, Predoiu, Vîlceanu, chemaţi la Cotroceni

Redacția

Kuleba: Cel mai ambițios scop al negocierilor cu Rusia, așteptate marți, este încetarea focului

Redacția

O misiune ONU a ajuns în Nagorno-Karabah pentru prima dată în 30 de ani

Redacția
Încarcă...