NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

24 Ianuarie: Bijuterii feminine, pasiuni și vicii de altădată – secolele XIX – XX

Invitație la o expoziție de bijuterii feminine deosebite din secolele XIX – XX, la Palatul lui Alexandru Ioan Cuza, în ziua când sărbătorim „Mica Unire”. Se anunță invitați de seamă marți în comuna Ruginoasa. Unirea Principatelor, sărbătorită în fiecare an pe 24 Ianuarie, este un eveniment important pentru poporul nostru.

 

În casa Domnitorului vor fi organizate o serie de evenimente menite să reamintească de valoarea dată neamului și de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza.

  

Noi am numit acest eveniment:<Mica Unire – un pas mare spre România, 158 de ani de istorie>. La ora 14.00 va avea loc deschiderea expoziției:<Bijuterii feminine – pasiune și vicii de altă dată, iar la ora 16.00>. La ora 11.00 va avea loc o slujbă de pomenire în memoria Domnitorului Alexandru Ioan Cuza la Biserica Domnească din Ruginoasa, o oră mai târziu va fi evocarea momentului istoric de la 1859 prin alocuțiuni ale oficialităților locale și ale invitaților. În cadrul acestei manifestări va avea loc și depunerea de coroane la cenotaful domnitorului și nu în cele din urmă Hora Unirii în curtea Palatului Alexandru Ioan Cuza. Începând cu ora 14.00 va avea loc deschiderea oficială a expoziției “Bijuterii feminine, pasiuni și vicii de altădată din secolul XIX – XX”, ne-a declarat Simona Ionescu, drd. Muzeograf Palatul Alexandru Ioan Cuza Ruginoasa.

La ora 16.00, instituția condusă de drd. Muzeograf Simona Ionescu și elevii Colegiului Național Mihail Sadoveanu Pașcani vor evoca importanța momentului istoric de la 1859. Evenimentul va purta sloganul: ”Ruginoasa, legătura lui Cuza cu poporul”.

 

Sunt așteptați zeci de oameni la ora 12.00, pentru a face Hora Unirii chiar în curtea Palatului.

{jcomments off}

Advertisements

Related posts

Ședință CL Pașcani, 29 iunie 2017: Prețul gunoiului, Mașinile abandonate și Centrul de Transfuzii, proiecte blocate (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Transport gratuit pentru ieșenii care vor să ajungă la show-ul aviatic HANGARIADA

Redacția

Bibliovancața a luat sfârșit

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site