RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

17 paturi pline mereu pentru ameliorarea suferinței copiilor care nu mai pot fi salvați

Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași este cea mai mare unitate de pediatrie care tratează pacienți din întreaga Moldova. Deși aici găsesc vindecarea diverselor afecțiuni sute de copii, există în spital un loc în care nu se mai poate vorbi de tratament, recuperare sau vindecare. Și, din păcate, Compartimentul de Îngrijiri Paliative, unde copiii care, în loc să se afle la început de drum, vin să-și amelioreze afecțiunile pe care le vor avea toată viața, este prea mic pentru numărul mare de solicitări.

La început, compartimentul avea în componență doar cinci paturi care erau în permanență ocupate. Ca urmare a adresabilităţii extrem de mari, de la 1 noiembrie 2023 compartimentul are 17 paturi pentru paliaţie. Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, spune că această creştere se datorează gradului de ocupare de 100%, care se menține și acum.

Încă de la început, de fapt, cele cinci paturi reprezentau un număr foarte mic față de nevoile existente. Și la ora actuală continuă să fie extrem de multe solicitări pentru acest serviciu de îngrijiri paliative.

„Compartimentul este dedicat pacienților în faza terminală a bolii, fără variante de tratament disponibile în țară sau străinătate. Internarea în acest compartiment se realizează doar cu acordul părintelui. Aici, pacienţii primesc îngrijirile medicale necesare, cât şi un tratament pentru managementul durerii, un factor foarte de important în gestionarea calității vieții. Accesul în compartiment se face doar după ce o comisie medicală analizează dosarul medical și recomandă ca indicație internarea în paliaţie”, explică managerul spitalului.

  

continuare pe ziaruldeiasi.ro

Related posts

Localitățile din Moldova unde sunt programate,în luna mai, testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin

Redacția

Câteva sute de persoane vor pleca astăzi de pe Aeroportul Iaşi la muncă în Germania

Redacția

Minor de 17 ani reținut pentru trafic de droguri

Redacția
Încarcă...