RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

10 lucruri de știut despre Mark Rutte, următorul șef al NATO, supranumit Mister Teflon sau Mister Silicon

Portret. Fostul prim-ministru neerlandez, veteran al politicii europene, se pregătește să preia frâiele Alianței Atlantice, ai cărei membri se reunesc de marți la Washington pentru un summit care marchează cea de-a 75-a aniversare a organizației.

1. NATO
Așa cum era de așteptat, neerlandezul în vârstă de 57 de ani a fost desemnat pe 26 iunie pentru a-i succeda în fruntea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) norvegianului Jens Stoltenberg, care este în funcție de zece ani. El va fi numit la summitul celei de-a 75-a aniversări a Alianței, care se deschide la Washington marți, 9 iulie seara, pentru două zile, și îşi va prelua mandatul la începutul lunii octombrie.
2. Teflon
Mark Rutte, care a condus guvernul neerlandez timp de paisprezece ani – longevitate record – este supranumit „Mister Teflon” pentru capacitatea sa de a nu se lăsa amestecat în scandaluri. „Mister Silicon”, a supralicitat cotidianul „Financieele Dagblad”: are flexibilitatea cauciucului și rezistă la variațiile de temperatură. Liberal și eurofil, a impus Ţările de Jos ca punte între Franța și Germania.
3. Trump
Rutte are o altă poreclă: „The Trump Whisperer”, „omul care îi șoptește la ureche lui Trump”, din cauza capacității sale de a-l convinge pe fostul președinte al SUA.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Orban: O să merg la reuniunea Biroului Executiv ca să cer demisia lui Cîţu şi oprirea discuţiilor cu PSD

Redacția

Schimbari importante la RCS&RDS de la 1 ianuarie 2013

Redacția

Monica Niculescu şi chiliana Alexa Guarachi au piedut finala de dublu de la Washington

Redacția
Încarcă...