RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

500 de lei pentru fiecare nou-nascut

Mamele ar putea beneficia de un ajutor din partea statului pentru fiecare dintre copiii nou-nascuti. Potrivit unui proiect de act normativ inregistrat recent in Parlamentul Romaniei, ajutorul se va acorda o singura data, la eliberarea certificatului de nastere al copilului.

 

Initiatorii proiectului propun acordarea unui ajutor financiar mamelor, pentru achizitionarea de produse de lenjerie si ingrijire de prima necesitate. Ei spun ca propunerea are scopul de a incuraja mamele aflate la inceput de drum si de a le oferi posibilitatea de a achizitiona minimumul de produse strict necesare unui nou-nascut, pe fondul scaderii alarmante a natalitatii la nivel national.

  

“An de an, numarul nou-nascutilor este net mai mic decat numarul decedatilor, fapt ce va duce inevitabil la un dezechilibru demografic si la o imbatranire progresiva a populatiei Romaniei”, se precizeaza in expunerea de motive a proiectului publicat pe site-ul Parlamentului.

Conform propunerii, ajutorul ar urma sa fie de 500 de lei, neimpozabili, si sa se acorde o singura data, la eliberarea certificatului de nastere. Suma ar urma sa fie actualizata si indexata anual, prin hotarare a Guvernului, in functie de inflatie.

sursa telem.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Parlamentul mărește salariile personalului de la Senat și Camera Deputaților

Redacția

Materia întunecată ar putea susține viața pe planetele „orfane”, fără un Soare

Redacția

Scandal PSD-PNL. Guvernul Ciolacu, amânat de social-democrați

Redacția
Încarcă...