RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Școala Specială dispune, începând de astăzi, de unul din cele mai moderne cabinete din țară, pentru copii cu nevoi speciale!

Astăzi, Școala Specială Pașcani, a fost gazda a două cercuri pedagogice, în cadrul cărora a fost inaugurat unul dintre cele mai moderne cabinete multisenzoriale din țară. 

Vorbim despre un cerc pedagogic al cadrelor didactice cu specialitatea psihopdagogie specială și unul al profesorilor educatori.

La eveniment au participat profesori din întreg județul nostru, iar tema propusă spre dezbatere este legată de „Metodele și tehnicile moderne în lucrul cu copilul cu dizabilități”.

  

În cadrul cercului a fost inaugurat un nou cabinet de stimulare multisenzorială, a cărui înființare, la nivel de școală, a fost sponsorizată de Fundația pentru Comunitate și Mol România.

Astfel, începând de luni, elevii instituției vor avea acces la unul din cele mai moderne laboratoare de lucru din țară, pentru copii cu nevoi speciale. Este vorba, în special, de copii cu autism, ADHD și tulburări de comportament.

Noi considerăm că trebuie să ne adaptăm intervenția terapeutică și educațională la noii copii care intră în școală, cu deficiențe din ce în ce mai grave. Avem 3 specialiști care deja au urmat un curs de integrare senzorială, curs acreditat de Colegiul Psihologilor din România.”, a declarat Gabriela Nedelcu, directoarea Școlii Speciale Pașcani.  

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Petrecere de Halloween la Liceul „Nicolae Iorga”

Oana Cordoneanu

Pompierii au oferit lecţii de prim ajutor elevilor de la Iordache Cantacuzino

Ema Roman

Activități organizate de polițiștii ieșeni în Tabăra Muncel

Diana Marcu
Încarcă...