RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

BZI:Clasamentul scolilor si liceelor unde elevii chiulesc in masa

Situatie dramatica in unitatile de invatamant din judetul Iasi. Mii de elevi continua sa chiuleasca in masa, in special de la liceele si grupurile scolare, atat din mediul urban, cat si din cel rural. Conform datelor statistice ale Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), cu toate ca media absentelor per elev a scazut de la 8,39 la suta anul trecut, pana la doar 6,16 la suta, fenomenul continua sa fie ingrijorator.

Liceul Tehnologic din Holboca, Colegiul Tehnic de Transporturi si Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, alaturi de Liceul Tehnologic Constantin Brancusi si Liceul Tehnologic Mihai Busuioc din Pascani sunt unitatile aflate in fruntea listei “negre” a absenteismului. In acest context, sefii din invatamantul preuniversitar sustin ca, inca, cifra tinerilor care lipsesc de la ore continua sa fie la cote ingrijoratoare. “Situatia absentelor inregistrate de elevii ieseni, de la inceputul anului scolar in curs si pana la data de 9 noiembrie 2012 este urmatoarea: in total s-au inregistrat 423.886 absente nemotivate, dintre care numai 215.737 la nivelul invatamantului liceal, 167.928 la gimnaziu si 40.221 la scolile primare. In ciuda numarului mare de absente care se inregistreaza si in acest an scolar, mediile absentelor per elev sunt in scadere in majoritatea unitatilor scolare, cu exceptia catorva, unde media creste cu maximum trei absente per elev. Totusi, raman unitati de invatamant unde elevii lipsesc in masa si asta la nivelul liceal”, a precizat prof. dr. Camelia Gavrila, inspector general al ISJ.

Comparativ, dupa o monitorizare derulata in perioada 12 septembrie – 26 octombrie 2011, la nivelul ciclului primar, la un numar de 36.735 elevi s-a inregistrat un numar de 74.597 absente, la ciclul gimnazial, la o cifra de 36.159 elevi s-au intregistrat 211.834 absente in timp ce in ciclul liceal, la o cifra totala de 30.734 elevi, au fost 327.420 absente. Datele aratau ca, la un total de 103.628 elevi, pe tot judetul s-au cumulat 613.851 absente. La finalul anului trecut, in topul unitatilor care aveau cei mai multi elevi chiulangii conducea tot cel Liceul Tehnologic din Holboca, cu o medie de 42,94 la suta absente pe elev. Acesta era urmat de Grupul Scolar Anghel Saligny, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, Grupul Scolar Radu Cernatescu, Colegiul Tehnic de Transporturi. La polul opus se aflau: Scoala Ion Creanga din Targu Frumos, Grupul Scolar Agricol Podu Iloaiei si Scoala Elena Cuza din Iasi.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Pregătiri pentru începerea noului an școlar la Pașcani

Ema Roman

Dragostea vorbește în toate limbile și Eco-marțișorul de la Colegiul Unirea

Redacția

Reînscrierea la grădiniţă începe pe 16 mai, iar înscrierea se face din 30 mai

Redacția
Încarcă...