RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Concursul judeţean „Lecturi sadoveniene” a fost câştigat de liceul “Miron Costin”

În cadrul Zilelor Şcolii, Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” a organizat vineri, 9 noiembrie concursul „Lecturi sadoveniene”, gen „Cine ştie câştigă” pe tema prozei  lui Mihail Sadoveanu, patronul spiritual al colegiului. Evenimentul organizat la Casa de Cultură a făcut referire la romanul sadovenian „Creanga de aur”. Au participat elevi de la licee din Paşcani, Târgu Frumos, Hârlău şi Hălăuceşti.

 

 Juriul a fost alcătuit din câte un profesor reprezentant al fiecărei şcoli. Au participat șapte grupe, formate din câte doi elevi de la fiecare liceu înscris în concurs . Echipajele s-au prezentat foarte bine, și au citit cu plăcere opera lui Sadoveanu. Toți copiii cu dragoste pentru lectură care au participat la concurs au fost recompensați cu diplome și cărți din partea organizatorilor. Pentru că tot mai puțini tineri mai citesc cărți în zilele noastre, prin acest concurs organizatorii urmăresc să le trezească gustul pentru lectură. Prezentator al concursului a fost profesor  Cristina Liuță, iar  redactarea întrebărilor a fost făcută de profesor  Aurica Tăbăranu.

  

 Liceele participante au fost „Ștefan cel Mare”- Hârlău, „Ion Neculce”- Tg.Frumos, „Bogdan Vodă”- Hălăucești, „Miron Costin”- Pașcani, „CF Unirea”- Pașcani, „Mihai Busuioc”- Pașcani, „Colegiul Național „M. Sadoveanu”- Pașcani

 Locul I liceul  „Miron Costin”

Locul II liceul teoretic „ Ștefan cel Mare” Hârlău

Locul III colegiul  „Mihail Sadoveanu ”

Liceele, „Ștefan cel Mare”- Hârlău, “Ion Neculce” Tg.Frumos „Bogdan Vodă”- Hălăucești, „CF Unirea”- Pașcani, „Mihai Busuioc”- Pașcani, au primit mențiune, pentru că punctajul a fost foarte strâns.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Bani pentru investiții la Școala Specială Pașcani, de la Consiliu Județean

Redacția

CERT-RO: Atenție mare la conturile de social media care promit vânzarea subiectelor la Bacalaureat 2021

Redacția

Patru elevi de la Sadoveanu s-au calificat la etapa națională a concursului antidrog-„Împreună’

Oana Cordoneanu
Încarcă...