RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Nisipul și puțină sare, baza deszăpezirilor și în acest an. Test cu clorură de calciu pentru a vedea efectele

Comandamentul de iarnă va fi activat la nivelul Primăriei din data de 15 noiembrie. Până atunci, spun șefii Primăriei, s-au luat primele măsuri. S-a achiziționat nisip și sare, în timp ce procedura pentru cumpărarea clorurii de calciu este în derulare.

Chiar dacă încearcă să fie mai eficienți în acest an, când va fi nevoie să fie deszăpezite străzile și aleile pietonale, reprezentanții executivului sunt și temători. Ei vor acționa cu clorură de calciu doar pe o anumită porțiune, pentru a vedea la primăvară care sunt efectele. Baza deszăpezirii va fi și în acest an nisipul și puțină sare.

Noi am luat deja o serie de  măsuri. S-a făcut aprovizionarea cu nisip, suntem în derularea procesului de achiziție a clorurii de calciu. Domnul viceprimar s-a ocupat de acest lucru, a purtat discuții cu cei care au aplicat clorură de calciu, însă au spus că nu este atât de eficientă. Vom încerca în această iarnă să facem modulat, pe o anumită zonă, să folosim numai clorură de calciu, să vedem ce eficiență are, ce costuri implică. Vom testa și o zonă unde vom folosi nisip și foarte puțină sare. E posibil să reducem la minim sau chiar să eliminăm sarea mai ales pe zonele betonate, pavele, trotuare unde se va da numai nisip”, au explicat zilele trecute șefii executivului local, într-o conferință de presă.

  

 Vom vedea cât de bine își vor face treaba drumarii Primăriei, ținând cont că meteorologii anunță o iarnă grea cu căderi masive de zăpadă în lunile decembrie și ianuarie.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Zeci de angajări în instituţii din Iaşi, 40 numai în administraţie

Redacția

Promovarea Irinei Jitaru din referent în consilier juridic, fără concurs, va fi verificată de primar

Răzvan Grecu

Florin Cîțu: Tronsonul Pașcani – Siret va fi autostradă, nu drum expres. Până la finalul anului vom avea și studiile de fezabilitate

Redacția
Încarcă...