NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Mesajul cutremurător al unei asistente de la Spitalul Municipal: „E vârful pandemiei la Pașcani. Spuneți oamenilor să stea în case”

Personalul medical din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani trece prin grele încercări. Statistica oferită astăzi de Grupul de Comunicare Strategic ne-a comunicat doar în această săptămână cifre grele.

„Învățați lumea să stea în case măcar până după 1 mai. Sunt foarte mulți pacienți, din toate împrejurimile, care așteaptă rezultatul la teste”, este apelul unei angajate implicate în această luptă.

Un medic, două asistente medicale și patru ingrijitoare au fost confirmate pozitiv, fiind transferate la Boli Infecțioase Iași, de la începutul acestei săptămâni. Ieri un alt angajat al compartimentului administrativ a fost confirmat pozitiv. O asistentă a Spitalului Municipal Pașcani ne-a transmis câteva mesaje legate de situația din unitatea medicală.

„Sunt multe de spus, nu e loc de întors. Convingeți lumea să stea în case, e vârf de pandemie la Pașcani. E greu ce trăim! Ne doare că lucrăm și cu inconștienți, fără să deningrez pe cineva. Șefii ne înțeleg, se luptă pentru noi, dar e greu. Focarul este secția de la etajul șase. Greu de spus cum s-a infectat șeful de secție, sau de unde a apărut virusul. Putea veni de oriunde. Avem colegi pozitivi, alții în caratină. Cine a permis acest dezastru ar trebui să răspundă, au pus în pericol viața a 50 de pacienți și 50 cadre medicale. Mi-am făcut mereu datoria, cu sfințenie, dar astăzi tremur. Stau cu bagajul făcut, parcă plec în armată”, ne-a scris aceasta,

  

Ea a ținut să mulțumească postului nostru de televiziune și site-ului NewsPascani.com pentru munca de informare depusă, dar are un sfat și pentru cei care conduc municipiul.

„Nu este de glumă. Este vârful pandemiei. Luați lucrurile în serios”.

În total, la nivelul unității medicale sunt infectaţi cu coronavirus 4 medici, 4 asistente medicale, 4 infirmiere și doi angajați ai Compartimentului Administrativ (TESA).  

Advertisements

Related posts

Când am putea scăpa de Covid în România. Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare

Redacția

Un bebeluş de 11 luni a luat foc după ce părinţii l-au lăsat lângă sobă pentru a se încălzi. Micuţul a suferit arsuri grave pe o treime din trup

Redacția

Alcoolemie record stabilită în cazul fostului manager al Spitalului Municipal Pașcani, după analiza probei de sânge!

Marius Parteni
Încarcă...