RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Castrol retrage de pe piata romaneasca peste 400 de litri de ulei de motor din cauza unei posibile contaminari cu apa

Castrol a retras de la distribuitorii sai locali 408 litri ulei de motor pentru scutere si motociclete din cauza ca o parte din ulei a fost contaminat cu apa si exista pericolul ca motorul sa se blocheze. Actiunea de retragere este una la nivel european, iar uleiul cu probleme provine din Italia. In Romania nu s-au petrecut incidente, chiar daca 12 litri de ulei din lotul rechemat au fost deja folositi.

 

“Inspectia efectuata in anumite loturi de ulei de motor in doi timpi a indicat ca acestea ar putea fi contaminate cu apa. Aceasta poate provoca probleme de siguranta si poate fi suficienta pentru a cauza blocarea motorului”, mentioneaza compania in documentele ce insotesc actiunea de retragere.

  

Castrol spune ca a localizat lotul in cauza la distribuitorii locali si a retras 408 din cei 420 litri, restul fiind deja folositi, insa fara a fi aparut reclamatii. Cei de la Castrol spun ca nu intreg lotul este contaminat cu apa, insa l-au retras complet din motive de siguranta.

Cei 420 litri de ulei de motor pentru scutere si motociclete au ajuns la 11 distribuitori locali, dintre care 120 litri au ajuns la Augsburg International si cate 72 litri la Total Auto si Agilis Com. Uleiul este de tipul MZ Castrol 2T 12X1L, produs in Italia.

Castrol precizeaza ca si-a informat toti distribuitorii locali si le-a cerut sa inceteze vanzarea acestui ulei si sa-l puna in carantina. Compania a rugat distribuitorii sa informeze si clientii finali pentru a nu mai folosi niciun echipament ce utilizeaza lubrifiant in doi timpi pana la indepartarea produsului din motor si inlocuirea acestuia.

Actiunea de rretagere este la nivel europea, iar procedurile sunt similare in toate tarile. Castrol spune ca nu s-au inregistrat reclamatii sau incidente in Romania.

sursa hotnews.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Noi precizări ale ministrului Sănătății despre legea certificatului COVID. Rafila: Sunt câteva lucruri foarte clare, toată lumea a fost de acord

Redacția

Scandal PNL-PSD pe tema erodării la guvernare

Redacția

Mizele vizitei premierului Ciolacu în Statele Unite | ANALIZĂ

Redacția
Încarcă...